BU DAVA TÜRKİYE'DE İLKEZ AÇILDI

BU DAVA TÜRKİYE'DE İLKEZ AÇILDI

Milli Eğitim Bakanlığında ilk kez; Sözleşmeli Öğretmen iken kadroya Geçen bir öğretmen tarafından yolluk almak için dava açıldı


Devlet memurluğuna ilk kez atananlara yolluk verilip verilmeyeceği konusunda uzun yıllar bir muamma vardı. Bu tartışmalara ve açılan davlara 2008 yılında Anayasa mahkemesinin 2006/44 esas numaralı kararı ile son nokta konuldu ve 657 sayılı Devlet memurluğuna ilk kez atananlara yolluk verilmemesi hususunda idarenin uygulamasını doğru buldu.

Ancak Anayasa mahkemesi kararında naklen atamalara yolluk verilmesi gerektiği konusunda hüküm verirken gösterdiği gerekçe ile Sözleşmeliden kadroya geçen Devlet memurlarına yolluk alabilmeleri için haklı bir gerekçe göstermiş oldu.

Sözleşmeli personel iken Kadroya geçen personele yolluk verilmesi gerektiği konusu meclis gündemine kadar taşınmasına rağmen bu konuda herhangi bir adım atılmamıştı.

İşte ilk adımı Milli Eğitim Bakanlığı personeli bir öğretmen attı ve sitemiz danışmanlarınca hazırlanan dava dilekçesi ile davayı açtı.

2007 yılı Şubat ayında Sözleşmeli Din Kültürü öğretmeni olarak Konya iline atanan, 2007 yılı Eylül ayında da Sözleşmeden kadroya geçerek Kırklareli iline atanan Musa KURT tarafından açıldı
Kamudan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.