Borç yapılandırmasında yeni gelişme!

Borç yapılandırmasında yeni gelişme!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Halen üstü kapalı bir şekilde mali kuralı uyguluyoruz

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ''Makroekonomik Gelişmeler ve 2011 İlk Çeyrek Bütçe Gerçekleşmeleri'' konulu basın toplantısında borç yapılandırmalarına ilişkin olarak "18 Nisan Pazartesi gününden itibaren elektronik ortmadan borç yapılandırma için başvuru yapılabilecek" dedi.

MALİ KURALI HALA UYGULUYORUZ
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2010 yılını çok iyi geçiren dünya ekonomisinin çok ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu, bunun da büyüme beklentilerini aşağı, enflasyon beklentilerini yukarı çektiğini, belirsizlik yarattığını söyledi.

Bakan Şimşek "Halen üstü kapalı bir şekilde mali kuralı uyguluyoruz" dedi.

 

BAKANDAN ENDİŞELİ ÖNGÖRÜ
Bakan Şimşek, toplantıda dünya ve Türk ekonomisi ile ilgili değerlendirmelerde de bulundu. Bugün itibariyle dünya ekonomisinde küresel büyüme beklentilerinin zayıflamaya başladığını, buna karşılık küresel enflasyonist beklentilerin yükseldiğini kaydeden Şimşek, şöyle devam etti:

''Bu da maliye politikalarının sıkılaştırılmasını gerektiriyor. Bu sıkılaştırmalarda başladı. Faizlerin yükseldiğini görüyoruz. Bu yılın ilk çeyreğinde ham petrol fiyatları yüzde 20 arttı. Ham petrolde 4 aydaki fiyat artışı ise yaklaşık yüzde 40 oldu. Bu büyüme ve enflasyonu olumsuz etkileyen önemli bir risktir. Petrol fiyatlarının geldiği nokta dünya ekonomisi için çok büyük bir risktir. Güçlü avro, yükselen bir faiz var. Avronun güçlenmesi, Türkiye'nin dış dengesi için, turizm için olumlu ama bu durum AB'yi olumsuz etkiliyor, büyümeyi olumsuz etkiliyor. Kamu borçlarının sürdürülebilirliğine ilişkin endişelerde devam ediyor. Bunlarda çıkışı zorlaştırıyor. Bu endişeler 880 milyar avroluk pakete rağmen giderilemedi.

Dış ekonomiyi etkileyen diğer faktörde Japonya'daki büyük deprem. Küresel ekonomi ciddi sorunlarla karşı karşıya. Bu büyüme beklentilerini aşağı, enflasyon beklentilerini ise yukarı çekiyor.''

HABERTÜRK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.