Boğaz'a amatör MOBESE

Boğaz'a amatör MOBESE

Recep Canbolat, İstanbul Boğazı'ndan geçen gemileri, kamerayla 24 saat takip ediyor ve internet üstünden de şifresiz izlenmesini sağlıyor.

Denizcilik sektörü üzerine yayınlar yapan Recep Canpolat, İstanbul Boğazı'ndan geçiş yapan gemileri kurduğu kamera sistemiyle 24 saat takip edilebilmesine imkan sağlıyor. Canpolat bu sistem sayesinde, tehlikeli tanker geçişlerini gemi sahiplerinin ve tüm dünyanın yakından takip edebildiğini belirterek, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de, 'Sivil toplum örgütleri tankerleri boğazdan uzak tutmalı' çağrısına da bir anlamda destek veriyoruz" dedi. İstanbul Boğazı'ndan geçiş yapan gemiler, www.denizhaber.tv adlı internet sitesi tarafından kurulan kamera sistemiyle, 24 saat boyunca anı anına takip ediliyor. Site, yılda ortalama 55 bin geminin geçiş yaptığı İstanbul Boğazı'nın güneyinden giriş yapan gemilerin, Ahırkapı'dan itibaren internet üzerinden canlı olarak izlenebilmesine imkan tanıyan sistemi hayata geçirdi. İnternetteki canlı görüntülere, günün her saatinde ulaşmak mümkün olacak. Sitede, İstanbul Boğazı'nın görüntüleri, Kızkulesi, Harem, Marmaray, Marmara Denizi, Galataport, Boğaziçi Köprüsü, Dolmabahçe Sarayı, Haydarpaşa Limanı ve Karaköy Limanı olmak üzere toplam 9 bölgeden kamera sistemi ile şifresiz olarak yayınlanıyor.

SİTEYE BÜYÜK İLGİ VAR
Gemilerin geçişi sırasında kamerayı 360 derece yönlendirip, yakınlaştırarak takip altında tutan Canpolat, iki aylık test yayınının ardından bir hafta öncesinde normal yayına geçtiklerini belirtti. Canpolat, "Şu anda yayınımız, Ahırkapı'dan Boğaziçi Köprüsü'ne kadar olan 5.5 millik bir alanda sürüyor. Diğer kameralarında faaliyete geçmesiyle birlikte 17 mil uzunluktaki Boğaz'ın tamamından yayın yapma imkânımız olacak" dedi.
Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.