Bizde ülkeyi farklı renklere ayırmak yok, her karışı bizim

Bizde ülkeyi farklı renklere ayırmak yok, her karışı bizim

Bizde ülkeyi farklı renklere ayırmak yok, her karışı bizim

Başbakan Tayyip Erdoğan, referandum sonrası ilk gezisini 'hayır' oylarının yüzde 64 çıktığı Aydın'a yaptı. Hizmette parti ayrımı yapmadıklarını söyleyerek, "Bizde haritayı renklere ayırmak yok. Ülkenin her karışının çehresini değiştirmeye devam edeceğiz." dedi.




Başbakan Tayyip Erdoğan, referandum sonrası ilk gezisini Aydın'a yaptı. Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapımı gerçekleştirilen tesislerin toplu açılışı için dün Aydın'daydı. Türkiye'nin değişik yerlerindeki tesislerin toplu açılışı için bu ili seçti. "Yüzde 42'lik hayır oylarını analiz etmek için" Ege Bölgesi'ne yönelik yoğun bir çalışma başlatan Erdoğan'ın önceliği Aydın'a vermesi, bu açıdan anlamlıydı. 12 Eylül'de Aydın'dan yüzde 64 'hayır' oyu çıkmıştı. Başbakan'ın konuşması da bu doğrultuda oldu. "Bizim kitabımızda ayrımcılık yok." diyen Erdoğan, millete efendi olmaya değil, hizmetkâr olmaya geldiklerini söyledi. Partizanlığın ülkeye kaybettirdiği şeylerin farkında olduklarını belirterek, "Bu ilden ne kadar oy çıkmış diye politika belirleyenlerden asla olmadık, olmayacağız. Hiçbir seçim sonrasında, hiçbir halkoylaması sonucunda Türkiye haritasını farklı renklere boyamadık. Oy çıkmayan bölgeleri kendi kaderine terk etmedik. Oraların da kalbini fethetmek için neyi gidermemiz lazım, bunu gidermenin gayreti içinde olduk." diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Çine Adnan Menderes Barajı'yla birlikte 10 büyük tesisin açılışını yaptı. Çine Barajı, Aydın'ın 141 yıllık rüyası. Aydınlılar ilk kez Sultan Abdülaziz'den talep ettikleri baraja dün kavuşmuş oldu. Erdoğan da konuşmasına bu hatırlatmayı yaparak başladı. 1869'da Abdülaziz'e Çine Nehri üzerine bent yapılması için rapor sunulduğunu belirten Erdoğan, merhum Başbakan Adnan Menderes'ten de şu anekdotu aktardı: "Menderes, Yassıada'dayken yakınlarına 'Hayırlısıyla şuradan bir kurtulayım, oturacağım Çine Çayı'nın kenarına, söğüt ağaçlarının yüzümde dolanmasının bana getireceği saadetle yetineceğim, hiçbir şeye karışmayacağım.' dedi. Maalesef geri dönemedi. Biz onun hatırasına sahip çıkıyoruz ve Çine Barajı'nın adını 'Çine Adnan Menderes Barajı' koyuyoruz."

"10.10.2010'da 10 tesis" sloganıyla takdim edilen tesislerin toplu açılış törenine vatandaşın ilgisi büyük oldu. Erdoğan da helikopterle gelirken, insanların 7-8 kilometrelik yolu yürüyerek tören alanına geldiklerine şahit olduğunu anlattı. "Acaba benim bu vatandaşlarım, bu tatil gününde, bu yolu yaya yürüyerek neden geliyorlar?" diye soran Başbakan, "Yanımdaki Bakan arkadaşlarıma da söyledim, (bu yürüyüş) bana Osmanlı'nın Domaniç'ten çıkışını hatırlattı." ifadelerini kullandı.

Başbakan, muhalefeti de 'ülkede yapılanları görememekten' dolayı eleştirdi. Toplu açılışların görmezden gelinmesinden şikayet etti. "Daha 5 ay öncesine kadar Ankara'dan dışarı çıkmıyor, Sivas'ın ötesine geçemiyor, Türkiye'nin nasıl değiştiğini müşahede etmekten kaçınıyorlardı. Bizim ısrarımızla Ankara'dan çıktılar. Hamd olsun gezmeye başladılar ama o illerin eski halini bilmedikleri için kıyaslama yapamıyorlar." göndermesinde bulundu. "İyi ki de fark etmiyorlar." diyen Başbakan, şöyle devam etti: "Zira Anadolu'daki, Trakya'daki şu devasa eserleri fark etseler, alır onları da Anayasa Mahkemesi'ne götürürlerdi. Eğer görebilseler şu barajları, sulama kanallarını Danıştay'a götürürler. Bizde partizanlık, haritayı renklere ayırmak yok. Bizde 'oy verenler-vermeyenler' diye ayırmak yok. Ülkenin her karışının çehresini değiştirmeye devam edeceğiz."

Zaman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.