Bir gün Diyarbakır yürüyüşü yapacağım

Bir gün Diyarbakır yürüyüşü yapacağım

Bahçeli, “Diyarbakır'a kaos çıkmaması için gitmiyorum. Bir gün Diyarbakır yürüyüşü yaparsam hiç şaşırmayın” dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hükümetin firiştek (topaç) gibi fırıldak olduğunu, tepe üstü yıkılacağını öne sürdü. Bahçeli, Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın kitabında yer alan emniyet içindeki Fethullahçı yapılanma iddiaları için, “Ergenekon, Balyoz gibi soruşturulsun” dedi.
Bahçeli, şehit cenazeleri başta olmak üzere bazı olaylarda MHP'nin olay çıkarıp sömürü yaptığı iddialarına “bozkurt” işaretini göstererek yanıt verdi.
Herkesin bozkurt işareti yapabileceğini dile getiren Bahçeli, “Malum ülkücülerin bozkurt işareti var. Herkesin yapması kolay. Şu işareti şöyle yaparsanız metalcilerin rockçuların işareti. Böyle yaparsanız ülkücülerin. İstanbul'da havaalanı etrafında yılda bir kez metalciler toplantı yapıyor. Eğer bu ayrımı tam farkedememişseniz, 'burada bu ülkücüler ne geziyor' diye söyleyenler var. Ükücülerden oraya giden olabilir normal ama o işaretle bu işareti karıştırmamak lazım” dedi. Bahçeli, metalcilerle, bozkurt işaretini eliyle uygulamalı gösterirken, ABD yöneticilerinin çocuklarının da bu işareti yaptıklarını kaydetti.
Bahçeli, önceki gece Show Tv'de yayınlanan Siyaset Meydanı programında şu mesajları verdi:
TOPAÇ GİBİ FIRILDAK: Adana'nın tabiridir. İktidar için söyledim. Adana'nın feriştahi gelsin, öyle tokat yiyeceksin ki firiştek (topaç) gibi tepe üstü yıkılacaksın.
DİYARBAKIR ŞAŞIRTACAK: Şu an Diyarbakır'a gitmiyorum. Gidilebilir her zaman. Türkiye'yi kaosa sokmamak bazı olaylara sebebiyet vermemek için gitmiyorum. Türkiye'de bazı olaylar bir kıvılcıma bağlıdır. Ama bir gün büyük bir Diyarbakır yürüyüşü yaparsam hiç şaşırmayınız.
HSYK ATAMALARI: Birtakım çevrelerin eliyle, 'bugün HSYK Alevi örgütlenmesi haline dönüştü bunu onlardan kurtacağız' propagandasıyla HSYK'ya tavır tehlikeli yoldur. Alevi kardeşlerimizin her türlü görevi üstlenme hakkı vardır.
HİÇ ZARAR GÖRMEDİM: 12 Eylül'de hiç zarar görmedim ama önemli sıkıntılarla karşılaştık. Doktora tezim 9 yıl sürdü. 12 Eylül'de anayasaya 'hayır' oyu kullandım. Yüzde 8,5 içindeyim.



Bahçeli'den metalci işareti
Metalci işaretiyle bozkurt işaretinin farkını anlatan MHP lideri Bahçeli, “İstanbul'da yılda bir kez metalciler toplanıyor. Eğer bu ayrımı tam fark edememişseniz, 'burada bu ülkücüler ne geziyor' dersiniz” dedi

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.