Bir afişle hayatı değişti

Bir afişle hayatı değişti

4 yıl önce gördüğü "Modern Pentatloncu aranıyor" afişi gözüne çarpıyor ve hayatı değişiyor.

O asılsız ihbar olmasa şimdi modern pentatloncu Elif Ecem Çeltek'i tanımamış olacaktık. İddiaya göre kardeşi Bengisu, Avrupa Şampiyonası'nda lisansı çıkarılmadığı için ablası Elif Ecem Çeltek'in lisansıyla yarışmış. Arayınca soluğu yanımızda alıp gözyaşlarıyla böyle bir şeyin olmadığını söyledi. Modern Pentatlon Federasyonu na sorduk, hemen belgeleri getirdiler. Böyle tanıştık 2007 yılında modern pentatlon yıldızlarda Avrupa Şampiyonu olan Elif Ecem Çeltek ile. Milli sporcunun 4 yıl önce yüzme salonunda "Modern Pentatloncu aranıyor" afişi gözüne çarpıyor ve hayatı değişiyor. İşte Modern Pentatlonda modern bir sporcu olan Elif Ecem'in yaşam öyküsü: "Okul ve yüzmeyi birlikte götürmeye çalıştım. Sınavlara hazırlanıyordum ve 2006'da sporu bırakmayı düşündüm. Yüzmeye gittiğim yerde modern pentatloncu aranıyor afişi vardı. Bu fırsatı kaçırmadım ve sporu bırakmayı düşünürken, yeniden spora başladım.

3 BİN TL'YE TABANCA ALACAK
Federasyon zimmetli bir tabanca veriyor. Kardeşim Bengisu ile kullanıyorum. Zor oluyor. Atışlarda herkesin kendine göre bir kuralı var. Harçlıklarımı biriktirip, tabanca alacağım. Bir tabancanın maliyeti en az 3 bin TL. Dört ayrı mekanda çalışmak zorundayım. Hepsi birbirinden farklı yerlerde. Ankara'da tesisimiz yok. Yüzmeden çıkıyorum, 30 dakika sonra atletizm yapmak zorunda olduğum için apar topar sahaya gidiyorum.

BABASI ARABASINI SATMIŞ
Babam mali müşavir. Kazancının büyük bir bölümünü bana ve kardeşime harcıyor. Hatta arabasını bile sattı. Şu anda kirada oturuyoruz ama bundan şikayetçi değiliz. Ailemin yardımı eğitim ve sporu birlikte götürmeme neden oldu. Liseyi birincilikle bitirdim. Gazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünü kazandım. Hedeflerimin arasında büyüklerde Dünya ve Avrupa şampiyonlarında derece almak, olimpiyatta yarışmak var."

KARDEŞİ DE İZİNDE
Elif Ecem Çeltek'in kardeşi 16 yaşındaki lise üçüncü sınıf öğrencisi Bengisu da modern pentatloncu. Ablasının izinde gidiyor. Yıldızlarda dünya üçüncüsü olan Bengisu olimpik sporculara verilen yardımdan faydalandığı için ayda 440 lira alıyor. Bengisu'nun hedefi liseyi birincilikle bitirip, başarısını uluslararası alanlara taşımak. Tabi ki en büyük hedefi ise olimpiyatlarda yarışıp, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek. Elif Ecem-Bengisu Çeltek kardeşler bu inançla çalışıyorlar.

MODERN PENTATLON
Aynı gün içinde Atıcılık, Epe Eskrim, Serbest stil yüzme, binicilik ve 3 km. koşudan oluşan 5 yarışı içeren spor mücadelesi.

Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.