Bilişim ‘Fatih’leri çürüyecek mi?

Bilişim ‘Fatih’leri çürüyecek mi?

Bilişim öğretmenleri dert küpü... Öğetmenler bakın durumlarını elektronik posta da nasıl anlatıyor;

İşte o elektronik posta;

Merhaba Ben Bir Bilişim Teknolojileri Öğretmeniyim, Eşim de Bilişim Teknolojileri Öğretmeni.

Dertlerimiz o kadar çok ki.. Neresinden başlayalım bilmiyorum. Bizler Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri olarak yüksek puanlarla üniversite kazandık. Bütün öğretmenler gibi üniversite okuduk. Emek verdik. Emekle kpss kazanıp atandık. Şimdi dersimiz, öğrencimiz, notumuz, sınıfımız, odamız, değerimiz hiç birşeyimiz yok. Sıkıntılarımız yetmezmiş gibi bir de yatan insan muamelesi görüyoruz. Biz kimseye demedik ki derslerimizi kaldırın diye..  

Sözleşmeli arkadaşlarımız atılma tehlikesi altında. Kadrolu arkadaşlarımız formatörlük adı altında 8-17 çalıştırılıyorlar. Ve norm fazlası olmak üzere.

Bütün öğretmenlerden farklı bir muameleye tutulmak o kadar ağır ki. Sanki onlar üniversite mezunu da biz orta okuldan terkiz.  

Eşimle farklı ilçelerde çalışıyoruz. Saat 5 te işten çıkıp merkeze gelmemiz 1,5 saati buluyor. Akşam 6:30 hatta 7'de eve gelip sabah 6'da yola çıkıyoruz. Okulda 5'e kadar bekliyoruz ama ne için? ya da niye başka bir branş değilde biz? Biz bu devlete ne kötülük ettik. O kadar şey öğrendik üniversitede. Öğrendiklerimizi uygulama fırsatı verseler ülkemize de katkımız olacak. Bizler ' Öğretim Teknoloğu' olarak yetiştirildik. Öğretim materyalleri, e-book lar geliştirebiliriz. Milli Eğitim Bizi neden faydalı işlerde değerlendirmiyor da okullarda 8-17 bekletip, çürümeye bırakıyor?

Çalışma saatlerimiz tüm öğretmenlerden daha ağır, hatta bazı illerde tatilleri bile kapsıyor. dediğim gibi sanki bir biz öğretmen değiliz. Sanki biz bu ülkeye okumaktan başka büyük bir kötülük ettik...

Haklarımızı istiyoruz. Lütfen bize destek olun!...

 

EgitimAjans

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum