Bilek gücüyle firar ettiler!

Bilek gücüyle firar ettiler!

Kapalı cezaevinden 3 kişi firar etti


Türkiye / Son dakika << Önceki haberSonraki haber >>Yorum yaz Arkadaşına gönderSitene ekleSayfayı yazdırAA+-
Film gibi kaçış
Kapalı cezaevinden 3 kişi firar etti
12:56 | 13 Eylül 2010

Fırat KESKİNKILIÇ-Engin ÖZMEN/EDİRNE,DHA

EDİRNE Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda hırsızlık ve cinayetten hükümlü 3 kişi, kaldıkları koğuşun demir parmaklıklarını eğdikten sonra ikinci kattan aşağıya ip sarkıtarak indi ve ardından 3 metre yüksekliğindeki bahçe duvarını aşıp firar etti.

Olay, sabaha karşı saat 04.00 sıralarında meydana geldi. 2 katta bulunan 16 kişilik koğuşta kalan hırsızlıktan hükümlü 38 yaşındaki Metin Cantürk ve 26 yaşındaki Burhan Bozbey ile cinayetten hükümlü 28 yaşındaki Hüseyin Efe, diğer hükümlülerin uyuduğu sırada koğuştaki demir parmaklıkları bilek gücü ile eğdikten sonra sarkıttıkları iple aşağıya indi. Yaklaşık 50 metre gizlenerek yürüyen 3 kişi, üstü tel örgülerle çevrili 3 metre yüksekliğindeki bahçe duvarını aşarak atlamaya başladı. Bu sırada kulede görevli nöbetçi asker firarileri fark etti ve alarma bastı. Ancak firari 3 kişi gece karanlığında izlerini kaybettirdi.

Yüksek güvenlik ile korunan ve her 50 metre arada nöbet kulubesi bulunan cezaevinde alarm verildi. Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu ile birlikte jandarma ekipleri ve cezaevi yönetimi bu sabah cezaevinde incelemelerde bulundu. Görüş için cezaevine gelen hükümlü ve tutukluların yakınlarınının ziyaretine izin verilmedi. Hükümlü yakınları endişe içinde dışarıda içeride olup bitenden haber almaya çalıştı.

Yapılan incelemelerin ardından firarilerin, cezaevinin 250 metre uzağındaki çevre yoluna çıktığı ve buradan bir TIR'a binerek TEM otoyolu Havsa gişelerine kadar geldiği, tespit edildi. Firari hükümlülerin, 1,5 ile 2 yıl arasında cezalarının kaldığı öğrenildi. Soruşturma sürüyor.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum