Belçika'nın Flaman lideri Türkçe seslendi

Belçika'nın Flaman lideri Türkçe seslendi

Belçika seçimlerinden en yüksek oyla çıkan Yeni Flaman İttifakı lideri Bart de Wever'in, Türk ve Belçika halklarının kaynaşmaları için düzenlenen konserlerden birinin videosunda Türkçe konuştu.

İki toplumu bir araya getirmeyi amaçlayan konserler, iki yıl önce temelleri atılan "Tabii" adlı inisiyatif tarafından düzenleniyor. İnisiyatifin kurucusu Belçikalı Maarten Keremos, Ghent ve Anvers kentlerinde gerçekleştirilen konserlerden ilkine rock şarkıcısı Haluk Levent'i, ikincisine de Yüksek Sadakat grubunu çağırdıklarını dile getiriyor. De Wever'in milliyetçi olmasına rağmen kesinlikle ırkçı olmadığına da vurgu yapan Belçikalı organizatör, "Konserlerimizi tanıtmak için belirli bir reklama ihtiyacımız vardı. Bart de Wever ayrıca çok tanınan bir siyasetçi. Dikkat çekmek için ona öneri götürdük" diyor.

'BİLETİMİ ALDIM BİLE'
İnternette yayımlanan "Bart de Wever Türkçe" başlıklı videoda, Flaman lider Belçika'nın ilk Türk kökenli kadın stand-up sanatçısı Öznur Karaca ile görülüyor. Videonun başında Karaca, Türkçe olarak "Bart, 'Tabii' projesinden haberin var mı? Bir Belçikalı ve bir Türk birlikte sahne paylaşıyorlar" diyor. Flaman lider de Türkçe "Tabii" diye karşılık veriyor. Yaklaşık 50 saniye süren tanıtım videosunun sonunda da Bart de Wever yine Türkçe olarak, "Biletimi aldım bile" diye konuşuyor.

sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.