Baykal’ın fezlekesi TBMM’ye gidiyor

Baykal’ın fezlekesi TBMM’ye gidiyor

Savcı Öz'ün TBMM'ye göndermeye hazırlandığı 100 sayfalık fezlekede Baykal, örgütün siyasi kanadında yer almakla suçlanıyor

CHP eski lideri Deniz Baykal hakkında 'yargıya etki' incelemesi başlattığını ve polisin bu konuda bir rapor hazırladığını daha önce açıklayan Ergekon savcısı Zekeriya Öz'ün, Baykal'ın dokunulmazlığının kaldırılarak TCK 288'e göre üç yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanması için fezleke hazırladığı öğrenildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin'in 'Milletvekili dokunulmazlıkları hakkında işlem yapma yetkisi bende' demesine rağmen Öz'ün yasal dayanaklarıyla soruşturma hakkı bulunduğuna yönelik bilgilerle birlikte fezlekeyi önümüzdeki günlerde TBMM'ye göndermesinin beklendiği öğrenildi.

SİSTEMLİ MÜDAHALE

BTCK'nın 288'nci maddesine göre yargılanması amacıyla hazırlanan fezlekeye göre Baykal'ın adil yargılamayı etkilemek amacıyla beyanda bulunmaktan 3 yıla kadar hapsinin istenmesi gündemde. Baykal'ın kendisini 'olsa olsa meraktan sormuşumdur' şeklindeki savunmasının aksine sistemli şekilde yargıya müdahale girişiminde bulunduğunun iddia edildiği kaydedildi.

HAKKINDA AĞIR SUÇLAMALAR VAR

100 sayfadan oluştuğu öğrenilen fezlekede, Baykal'ın yargıyı etkileme suçunun yanı sıra Tuncay Güney'in ifadesi kapsamında MİT tarafından hazırlanan Ergenekon şemasında örgütün siyasal kanadında yer aldığı iddiasının, ve 'Ergenekon'un avukatıyım' sözlerinin de yer alacağı kaydedildi.
Stargazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.