Baskil'e de Akıllı Tahta gidecek mi

Baskil'e de Akıllı Tahta gidecek mi

Yırtık ayakkabılı öğrencilerle çektirdiği fotoğrafı siteye yükleyince, ortaya dayanışma örneği çıktı...

Elazığ'ın Baskil Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Sekin, ilçesine bağlı köy okullarında yaptığı denetimler sırasında yırtık ayakkabılı öğrencilerle çektirdiği fotoğrafı sosyal paylaşım sitesi Facebook'a yüklemesinin ardından, öğrencilere ayakkabı yardımı yapıldı.



Sekin'in sosyal paylaşım sitesine yüklediği fotoğrafları gören arkadaşları, fotoğrafın altına öğrencilerin bu durumda olmalarından üzüntü duyduklarını ve çocuklar için bir şey yapılması gerektiği gibi yorumlar yazdılar.



Sekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, fotoğrafı gören arkadaşlarının bu durumdan üzüntü duyduklarını söyledi. Fotoğrafı gören arkadaşlarından Marmara Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapan Sadık Tarlak'ın öğrenciler için Türkiye Ayakkabı Sektörü Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı(TASEV) Başkanı Mehmet Yalçın Egemen ile irtibata geçtiğini kaydeden Sekin, konuşmasına şöyle devam etti:



''Yaklaşık iki ay önce okullarımızın durumunu yerinde incelemek ve eksiklerini tespit etmek amacıyla köy okullarımızı ziyaret ettim. İlk etapta karşılaştığım manzara beni gerçekten üzdü, öğrencilerin çoğunun ayakkabıları yırtık ve eskiydi. Bu öğrenciler için de bir şey yapmam gerektiğini düşündüm ve internet yolu ile öğrencilerimin o halleri ile çektiğim fotoğrafları sosyal paylaşım sitesine yükledim.''



Fotoğraflar sayesinde onlarca mail ve telefon aldığını dile getiren Sekin, ilçeye bağlı dört köy okulunda ihtiyaç sahibi öğrencileri belirlediklerini ve TASEV Başkanı Egemen'in katkılarıyla 112 öğrenciye ayakkabı yardımı aldıklarını vurguladı.



Öğrenciler için toplanan ayakkabılar, Büyükpınar İlköğretim Okulu, Karoğlu İlköğretim Okulu, Resul Kahya İlköğretim Okulu ve Kat İlköğretim Okulu'nda eğitim öğren ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtıldı. Yeni ayakkabılarını giyen öğrenciler, soğuk havalarda artık ayaklarının üşümeyeceklerini ancak montlarının da oldukça eski olduklarını söylediler.



abbasguclu.com.tr
kamu'dan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.