Başkanım bana işi bul

Başkanım bana işi bul

Başkent'in metropol 7 ilçesine bir yılda 65 binden kişi fazla iş bulabilmek için CV bıraktı.

Çankaya, Yenimahalle, Keçiören, Etimesgut, Gölbaşı, Mamak ve Altındağ belediyelerine bırakılan yazılı iş başvurularının dışında, on binlerce vatandaş da işi olmadığı ya da işinden memnun olmadığı için belediye kapısında iş aradı.


ANKARA'nın metropol 7 ilçesine bir yılda 65 binden kişi fazla iş bulabilmek için CV bıraktı. Çankaya, Yenimahalle, Keçiören, Etimesgut, Gölbaşı, Mamak ve Altındağ belediyelerine bırakılan yazılı iş başvurularının dışında, on binlerce vatandaş da işi olmadığı ya da işinden memnun olmadığı için belediyelerde iş aradı. Büyükşehir Belediyesi ve bağlı birimlerine de sadece son bir yıl içinde binlerce vatandaşın iş talebiyle geldiği belirtiliyor.
Türkiye'nin tartışmasız en büyük sorunu olan işsizlik, vatandaşların belediye kapısını iş umuduyla aşındırmasına sebep oldu.

Etimesgut'ta 17 bin

Etimesgut Belediyesi'ne iş bulabilmek için 17 bin vatandaş yazılı öz geçmiş bıraktı. Belediye kaynakları 30 bin civarında vatandaşın da belediyeye gelerek iş istediğini ifade ettiler. Yenimahalle Belediyesi'ne yazılı iş başvurusunda bulunanların sayısı 10 bini bulurken, belediyeyi bir yılda ziyaret eden 100 bin kişinin büyük çoğunluğu da iş umuduyla taleplerde bulundu.
Çankaya Belediyesi'ne gelen yazılı iş taleplerinin sayısı 7 bine yaklaşırken, şifahen iş isteyenlerin sayısı 50 bini buldu.

Keçiören'e 15 bin CV

Türkiye'nin ve Başkent'in nüfus bakımdan en büyük ilçesi olan Keçiören Belediyesi'nde belediye başkanı, başkan yardımcıları, teşkilat başkanı, başkan danışmanları ve AK Masa'ya gelen yazılı iş başvurusu sayısı 15 bin civarında. Halk günlerinde de 5 binin üzerinde vatandaş iş taleplerini iletti.
Mamak Belediyesi'ne bırakılan CV sayısı 8 bini bulurken, 10 bine yakın vatandaş da belediyeye bizzat gelerek iş istedi. Gölbaşı Belediyesi'ne iş umuduyla yazılı başvuru yaparak 7 bin Ankaralı iş isterken, Altındağ Belediyesi'nde kayda geçen iş başvurusu rakamı 983 olarak belirtildi.
Büyükşehir Belediyesi'ne, bağlı birimlere ve belediye şirketleri yapılan iş başvurularıyla ilgili net bir rakam bulunmasa da, bu sayının da binlerce olduğu tahmin ediliyor.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.