Başbuğ’dan iki gazeteciye fırça ! VİDEO

Başbuğ’dan iki gazeteciye fırça ! VİDEO

Başbuğ'un basınla iletişim toplantısında iki gazeteciyle yaşadığı atışma ortamın gerilmesine neden oldu.

HABER3.COM

Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ'un bugün yapılan basın bilgilendirme toplantısında ilginç anlar yaşandı. Başbuğ, iki gazeteciyi canlı yayında ve herkesin içinde adeta azarladı.

KARAALİOĞLU 'ERGENEKON' SÖZÜNÜ KULLANDI

Azarlardan ilkini Star gazetesinin genel yayın yönetmeni Mustafa Karaalioğlu yedi. Biliniyor ki, Star hükümete yakın bir gazete. Ancak Genelkurmay tarafından akreditasyonu var. Soru-cevaplar sırasında Başbuğ'a 'Ergenekon'u sormak isteyen Karaalioğlu herkesi şaşırtan bir yanıt aldı.

M.Karaalioğlu:
Ergenekon'la ilgili çeşitli iddialar var.. Org. Özkök geçen hafta ifade verdi. Ergenekon soruşturmasına nasıl bakıyorsunuz, sizin değerlendirmeniz nedir?

ERGENEKON DİYEMEZSİNİZ

Org. Başbuğ:

Şimdi bir kere isim zikrediyorsunuz. (Ergenekon'u kastederek) Bu yanlış. Davaların özel isim olamayacağına dair bir karar var. (Bu sırada Karaalioğlu araya girmeye çalışıyor) Hayır.. Özel isim zikrediyorsunuz, bununla ilgili mahkeme kararı var. İşimize geldiği zaman 'evet' işimize gelmediği zaman 'hayır' olmaz. İlgili mahkeme dosya numarası verdi. Buna saygı göstermemiz lazım..

BİRAND'IN FIŞKIRMA SÖZÜNE ELEŞTİRİ

Daha sonra soru sırası döndü dolaştı, Kanal D Haber'in anchormani Mehmet Ali Birand'a geldi. Birand çok hassas ve merak edilen bir konuya değinmek istedi.

Özden Örnek Paşa'nın darbe günlüklerini sormak isteyen Birand, “Topraktan silah fışkırıyor” deyince ortam yine gerildi.

M.A.Birand:
Özden Örnek'in günlükleri yayınlandı.. Genelkurmay bununla ilgili bir şey yaptı mı? Emekli komutanların yaptığı iddia edilenler var, suçlu bulundukları halde TSK'yı ne derece etkiliyor? Sonuçta topraktan da silah fışkırıyor..

Org.Başbuğ:
Sayın Birand siz duayen bir gazetecisiniz Fışkırtma lafı doğru mu? Kazmayı vur her yerde bir şey çıkacak, fışkıracak ne demek? Kamuoyuna ne mesaj veriyorsunuz?

M.A.Birand:
Peki topraktan çıkacak diyelim o zaman.

Org. Başbuğ:
Gerçekten güzel bir tabir mi sizce?

M.A.Birand:
Peki, geri aldım.

Org. Başbuğ:
Bir yargı süreci var..

M.A.Birand:
Ama başka ülkede bulunmuyor bu kadar?

Org. Başbuğ:
Ne biliyorsunuz.. Ne biliyorsunuz..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.