Başbakan: "Yaygara yapmayın"

Başbakan: "Yaygara yapmayın"

Başbakan Erdoğan, kendisine şikayette bulunmak için uzaktan seslenen kadına, "Yaygara yapmayın, gel konuşalım" dedi.

Et ürünleri üretim tesislerinin açılışını için Kocaeli'nin Çayırova İlçesi'ne gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, açılış töreninden önce Cuma namazı kıldığı cami çıkışında Gülnur Erengül adlı bir kadın, ilçe belediye başkanını kastederek "Ağabeyimin gazi maaşıyla aldığı arsaya yanındaki adam el koydu" diyerek şikayet etti. Başbakan, "Yaygara yapmayın, gel konuşalım" diyerek yanına çağırdığı Gülnur Ergüngül ile bir süre konuştu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan saat 12.15'de Cuma namazı için Çayırova'nın Şekerpınar Mahallesi'ndeki Musafaefendi Camii'ne geldi. Çok sıkı güvenlik tedbirleri alınan bölgede, hem Namet tesisleri, hem de cami çevresinde adeta kuş uçurtulmadı. Yaklaşık 500 metre çevresinde tüm yollar ulaşıma kapatıldı.

Başbakan burada namazı kıldıktan sonra tesislere geçmesi beklenirken, imam odasında saat 14.00'e kadar sohbet etti. Başbakan tesislere gelmek üzere dışarıya çıktığında ise, bazı vatandaşlar önce buradaki yola üst geçit yapılmasını istedi. Başbakan aracına doğru yöneldiğinde ise, adının Gülnur Erengül olduğu öğrenilen bir kadın, Başbakanın yanında bulunan Çayırova İlçesi'nin AK Partili belediye başkanı Ziyaettin Akbaş7ı işaret ederek, "Ağabeyimin gazi maaşıyla aldığı arsaya yanındaki kişi el koydu" diyerek şikayet etti. Başbakan bunun üzerine "Yaygara yapmayın. Gel konuşalım" diyerek yanına çağırdığı Gülnur Erengün ile bir süre konuştu.

Başbakan Erdoğan'a şikayet edilen konu, bir süredir Kocaeli'ne gündemi meşgul ediyor. 1999 yılında Gebze'ye bağlı köy olan Şekerpınar'da o yıl köy geliştirme yasası kapsamında 1049 kişiye, o dönemde değersiz olan arazi parsellenerek eşit taksitlerle satıldı. Bu kişilere tapuları da verildi. Şekerpınar 2000 yılında Belde oldu ve belediye teşkilatı kuruldu. Ancak geçtiğimiz yılki 29 Mart yerel seçimleri öncesi belediye teşkilatı kaldırılıp yeni ilçe yapılan Çayırova'nın mahallesine dönüştürüldü. Çayırova'nın AK Partili belediye başkanı Ziyaretten Akbaş da, geçtiğimiz yıl ortasında bu arazileri satın alanların üzerinde ev yapmadığını belirterek tapuların iptali için dava açtı. Bu davalar devam ederken, Şekerpınarlı arsa mağdurları da protesto gösterileri başlattı.

Saat 12.15'dan 14.15'e kadar iki saat süreyle camide kalan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan daha sonra Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Dış Ticaretten sorumdu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Tarım Bakanı Mehdi Eker'in de hazır bulunduğu tören için Namet tesislerine geçti.

hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.