Başbakan Erdoğan teşviklere son şeklini verdi!

Başbakan Erdoğan teşviklere son şeklini verdi!

Başbakan Erdoğan'dan sürpriz toplantı. Erdoğan, bugün açıklayacağı yeni yatırım teşvikleri ve istihdam paketi öncesinde ekonomi yönetimini Başbakanlık resmi konutunda topladı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Başbakan'ın çağrısı üzerine, TBMM'de görüşülmekte olan mayın tasarısını bırakıp gitmek zorunda kaldı.


Bugün Başbakan Erdoğan tarafından açıklanacak teşvik sistemine göre Türkiye, 4 bölgeye ayrıldı. İller gelişmişlik sıralamasına göre 4 bölge içine yerleştirildi. En fazla teşvikten yararlanacak iller 4. bölgeye alındı. Ancak, çok sayıda il, bulunduğu bölgeye itiraz ederek, daha fazla teşvikten yararlanmak ve bölgelerini değiştirmek için lobi faaliyetlerine başladı.




Aysel ALP YAZIYOR

Ekonomi yönetimi, söz konusu illerin vekilleri ve sanayicileri aracılığıyla gelen değişim baskısına 'Son kararı Başbakan' verecek diyerek karşı durulmaya çalışıldı. İşte Başbakan, bugün il ve teşvik alacak sektör listelerine son şeklini vermek üzere resmi konuta Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Şimşek, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ü çağırdı.



Başbakan'ın çağrısı üzerine Maliye Bakanı Şimşek, TBMM Genel Kurulu'nda mayın tasarısı görüşmelerinden ayrılmak zorunda kaldı. Böyle olunca muhalefetin yönelttiği soruları hükümet adına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız yanıtladı. Yıldız'ın bazı sorular karşısında yanıtı; Maliye Bakanı'nın verebileceğini ancak onun da önemli bir toplantı için ayrıldığını söyledi. Bunun üzerine TBMM Başkanı Köksal Toptan, kürsüden “Bundan daha önemli bir toplantısı olmaması lazımdı” dedi.



Oysa Şimşek, Başbakan'ın, bugün açıklanacak teşvik sistemi ile istihdam paketine son şeklini vermek için yaptığı toplantıya gitti
hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.