Başbakan Erdoğan tarih verdi

Başbakan Erdoğan tarih verdi

Suriye ziyareti öncesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Başbakan Erdoğan 'Irak, Lübnan gibi bölgesel meselelerde hepimizi yakındıan ilgilendiren burada konular var. Türkiye ve Suriye Ortadoğu'da barış ve istikrarın sağlanması konusunda da kilit noktadaki iki ülke. Bugün bu görüşmelerden sonra da akşam tekrar bunun değerlendirmesini yapabiliriz.

ALMANYA'DAN TERÖRLE MÜCADELE KONUSUNDA BEKLENTİNİZ VAR MI?

Terörle mücadelede gerek yurt içi gerek yurt dışı bütün bu etki alanlarını tabii ki masaya yatırıyoruz. Bu mücadelemizde ilgili birimler ülke içinden ve ülke dışından başta Dışişleri Bakanlığımız olmak üzere içişleri bakanlığımızın diplomatik ilişkiler süreci içerisinde terör örgütüne verilen destekleri minimize etme gayret ve çalışmalarımız sürüyor.

Sayın Merkel ile bir kahvaltıda bunları görüşme fırsatımız oldu. Kendileri de zaten terörle mücadele AB'nin hedefleri arasındadır, ellerinden geleni yapmakta olduklarını söylediler.ihlassondakika.com Bu müşterek çalışmayı da hep birlikte yürüteceğiz.

HSYK'DAKİ SÜRPRİZ İSTİFALAR

Öncelikle HSYK ile ilgili konu bizimle ilgili değil. Kendi yasal çerçevesi var o yasal çerçevede süreç işler. Orada süresi dolanlar zaten ayrılırlar yeni gelecek olanlar da yeni anayasa paketinde belirlenmiştir. Bu düzene göre onlarda seçilip görevine başlarlar. Benim açıklanmayan bir konuda açıklama yapmamı beklemelin. Atama konusunda da kim nereye atanmış diye polemiğe giremem.

CİHANER'İN DİNLEME İDDİALARI

Bu süreç içerisinde bizler hassasiyetimizi hep koruduk korumaya devam edeceğiz. Yasalar neyi gerektiriyorsa bu yasa çerçevesi içerisinde adımlarımızı atacağız bundan da kimsenin endişesi olmasın.

IRAK'TAKİ SEÇİM GELİŞMELERİNİ NASIL KARŞILIYORSUNUZ?

Öncelikle hükümet kurma çalışmaları noktasında bu tabi Irak halkının kendi iç sorunudur. Biz ancak bir talep olrusa yardımcı olmaya gideceğiz. Ama Irak'ta kurulacak hükümetin nasıl olacağı konusunda bir müdahale söz konusu değil. Arzunuz nedir diye sorulursa biz Irak'ta 7 ay oldu hükümet kurma çalışması. Bu durum Irak halkını rahatsız ettiği gibi çevre ülkeleri de rahatsız etmektedir. Bizim sınır komşumuz olması hasabiyle oradaki bu sıkıntının giderilemeyişi bizi de üzmektedir. Biz Irak'ın üzüntüsüün kendi üzüntümüz olarak gören bir ülkeyiz. Bu bakımdan şu andaki mevcut gruplarla onların liderleri ile bugüne kadar hep sıcak ilişkiler içerisinde olduk. Dün akşam da bir misafirimiz vardı. Arzumuz Irak'ta bir milli mutabakat hükümeti kurulsun. Bununla birlikte Irak süratle içinde bulunduğu bu sıkıntıları aşsın.

BEDELLİ ASKERLİK

Tabii gazetenin attığı başlık çok yanlış. Bir defa benim böyle bir ne taahhüdüm olmuştur, halk oylaması öncesinde de gündeme geldi. Arkadaşlar pişmemiş aşa kimse su katmasın diyorum. Ortada pişmiş bir aş varsa bunu milletçe beraber paylaşırız. TSK'nın yaklaşımı bizler için önemlidir. Teknik boyutu tamamiyle onlara aittir. Kendileri ile müzakere ederiz, konuşuruz. Ben böyle bir taahhüt vermediğim halde mal edilmesi yanlıştır. İsmini veremeyeceğimiz, Başbakan'a yakın isimlerden alınan bilgiye göre gibi şeyler artık kalıp. Kimden alındıysa ismi yazılsın bizde onlara soralım...

TEK TİP ASKERLİK

Bu konu çok ciddi bir konu. TSK bu konudaki çalışmalarını bitirmek üzere. Pakistan ziyaretimiz olacak ki büyük bir ihtimalle önümüzdeki hafta bize bir brifing verecekler ondan sonra nasıl bir karar vereceğimizi açıklayacağız. Adil olmayan bir çizgiyi hiçbir zaman düşünemeyiz bu yanlış olur.

HİCABİ DURSUN HAKKINDA İTİRAZ

Böyle birşey söz konusu değil. Biliyorsunuz Sayıştay'da açıkladı. Nitekim yeni anayasa paketinde konu ile ilgili gerekçeleri çok açık ve net var. Kurumlarda üye olanların böyle bir yaş durumu söz konusu değil. Bunların dışında olanlarla ilgili bir yaş durumu söz konusu. O zatların hep meşgaleleri budur. Şu anda herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. Sayın Dursun AYM'nin böylece Meclis'ten geçmek suretiyle üye olmuştur hayırlı olsun diyeceğiz' dedi.
Akşam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.