Başbakan Erdoğan partililere sesleniyor

Başbakan Erdoğan partililere sesleniyor

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan grup toplantısında partililere sesleniyor. Başbakan Erdoğan'ın gündeme dair yaşanan son gelişmeleri değerlendirip önemli açıklamalar yapması bekleniyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Somali'deki patlamada yaralanan 3 Kızılay personeli ambulans uçak ile Türkiye'ye getirildi ve biri hastaneden taburcu oldu. Patlamada hayatını kaybeden araç sürücüsü arkadaşımız içinde Allah'tan rahmet diliyorum.

Geçtiğimiz hafta Somali ve Somaliland Cumhurbaşkanları ile görüştük. Somali giderek gelişiyor. Biliyorsunuz ki Somali ve Somaliland arasında bir gerginlik var. Biz bu gerginliğin bitmesi ve birleşme gerçekleşmesi için aracı olacağız. Bu noktada iki ülkenin de Cumhurbaşkanları geçtiğimiz hafta Ankara'da bir araya getirdik.

Geçtiğimiz hafta bir heyetle beraber Kırgızistan ve Moğolistan'ı ziyaret ettik.  TİKA eliyle Moğolistan'da bir çok projeyi tamamladık. Biz sadece bu ülke sınırları içinde iş yapmıyoruz. Dünyadaki tüm miras varlıklarımıza sahip çıkıyoruz. Ben buradan sesleniyorum, Milliyetçilik söylemi ile gezinen MHP Lideri Bahçeli bugüne kadar ne yapmış. Ne yaptıklarını biliyoruz, zaten bunu halkta biliyor, aldıkları oy oranıda bunu çok açık bir şekilde gösteriyor.

Milliyetçilik nutuk atmak değildir, Milliyetçilik slogan atmak değildir, Milliyetçilik devletin kasasını boşaltmak değildir, Milliyetçilik dünyanın her yerine ulaşmak ve barış mesajaları dağıtmaktır. Şu anda Merkez Bankamızın döviz rezervi 127 milyar dolara çıktı, işte asıl milliyetçilik budur. 

Devlet Bahçeli çıkmış yine bugün atıp tutuyor. Sen gittin IMF'ye borçlandın biz bu borçları temizledik. Ey MHP'ye gönül veren kardeşlerim bu mu Milliyetçilik yoksa bizim mi yaptığımız Milliyetçilik. 

Devletin borçlanma faizi yüzde 63 idi, şimdi tek haneli rakamlara geriledi. Bir gecede banka kasaları boşaltıldı. Bunun hesabını vermeyecekmisin ey Bahçeli, biz bunun hesabını soracağız. Mademki Bahçeli hodri meydan dedin, o zaman merak etme bununla ilgili çalışmalar başlar o zaman görürsün.

Bu arada CHP Genel Başkanı defalarca bizim tarih bilmediğimizi iddia etti. Kılıçdaroğlu biz tarihi çok iyi biliriz. üstelik biz Kılıçdaroğlu'nun bir türlü bilmediği Cumhuriyet ve CHP tarihini de çok ama çok iyi biliriz. Bu kürsüden defalarca Dersim hakkında Kılıçdaroğlu'na ders verdik. Ama, ''Mazi kalbim de bir yaradır derler' ya işte Kılıçdaroğlu'nun da Dersim bir yaradır. Kılıçdaroğlu'nun Dersim tarihi, Demokrasi tarihi, İslam ve Türkiye Tarihi yıldızlı sıfır.

haber7.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.