Başbakan Erdoğan: Bizim tek besmelemiz yeter

Başbakan Erdoğan: Bizim tek besmelemiz yeter

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen "Milli İradeye Saygı Mitingi"nde halka hitap etti.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Milli İradeye Saygı" mitinglerininin dördüncüsünü Samsun'da gerçekleştirildi.

video-galeri.jpg

İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları...

-Karadeniz söyleyeceğini sandıkta söylüyor ve yine sandıkta söyleyecek. Samsun'un Cumhuriyet Meydanı tıklım tıklım dolu. Söyleyeceğinizi Taksim Meydanı, Ankara ve dünya duyar mı?

-Ey Samsun demokrasiye, milli iradeye sahip çıkıyor musunuz? Bir miyiz, kardeş miyiz, hepbirlikte miyiz Samsun?

-Bunların İstanbul'daki muhteşem karşılamayı görünce oyunları bozuldu, bunların Adana'daki,Mersin'deki coşkuyu görünce oyunları bozuldu. Bunların hesapları alt üst oldu. Ankara'daki ilgiyigörünce oyunları zaten bozulmuştu. Sincan'daki, Kazlıçeşme'deki, Kayseri'deki aşkı, sevdayı, muhabbeti görünce oyunları bozuldu. İşte şimdi Samsun 'ben buradayım' diyor. İşte şimdiSamsun bu oyunu bozuyor, bu tuzağı alt üst ediyor

-Allah'ın izniyle bu iş bitmiştir.

-Samsun bu oyunu bozuyor bu tuzağı alt üst ediyor...

BİZİM BİR TEK BESMELEMİZ BOZAR

-Biz sabırla direniz dedim. Biz ellerimizi açıp duayla dileniriz. Onlar milyonlarca tweet atsınlar bizim bir tek besmelemiz oyunları bozar. Biz bir tek la havlemiz oyunları bozar. Onlarayakkabıyla bırakın ayakkabılarıyla camilere girsinler, onlar başörtülü kızlarımıza saldırsınlar...

-Ya Allah, Ya Fettah Ya sabır dememiz onların bütün oyunlarını bozar. 

CHP ZİHNİYETİ ÇÖPLÜKTÜR

-Bunların derdi gezi parkımıydı? Derdi ağaç olan ağaçları yıkar mı? 

-Bu CHP zihniyeti çöptür, kirlidir, susuzluktur, hava kirliliğidir, bereketsizdir!

-Bu olaylar en başından itibaren çok büyük bir ilkesizlik, çok büyük bir art niyet üzerinden yürütüldü. Sürekli yalan söylediler, sürekli manüpilasyon yaptılar, sürekli yalan haber yayınladılar, hakaret ettiler, sövdüler, hakkı çiğnediler, hukuku ayaklar altına aldılar.

-Ben o samimi gençlere seslendim. Sizin iktidardan alamadığınız ne? diye sordum. Cevap veremediler.

-Sizler sarrafsınız. Siniz sarraf olduğunuzu biliyorum. 

-Bunlar Zahide ninenin mertçe kahramanca haykırışını hiç dile getirmediler. Yakıp yıkanları afacan çocuk gibi gösterdiler. Elinde molotof olan teröristi bunlar sempatik gösterdiler. 

BİKİNİLİ ÇILGIN ÇIKARTTILAR

-Şimdi bakıyorsunuz Taksim'e bikinili çılgın çıkardılar. Bu toplum bu mu ya? Tahrik etmek, bu toplumun sabrını taşırmak için yapıyorlar.

-Zahide nineye dediler ki 'git sana arkada para verirler' O ben bu ülkenin emeklisiyim maaşım var dedi. Az kalsın benim sadakalarım sizi doyuyur diyecekti. İşte genç kızlarımız size örnek Zahide ninelerdi. 

-Bir tanesi müftünün karısıyım diye ortaya çıkıyor. Hale bak, müftünün karısıyım diye başına da bir örtüyü takmış. Aman bu oyunlara dikkat edin. CHP'nin geçmişinde bu oyunlar çoktur. Aman bu oyunlara gelmeyin. Bir kadına yakışmayacak hakaretler eden, sonra CHP'nin bir ilçe başkanının karısı olduğu bu kadının ikiyüzlülüklerini gördük.

-3 hafta süren bu gösterilerden kim kazandı? Türkiye'nin hasımları ve rant lobisi kazandı. Az da olsa Türkiye ekonomisi kaybetti. 

-Farkına varamadığınız bir oyunda maalesef hepiniz birer gönülle nefer olarak kullanıldınız, ey gençler. Maalesef aldatıldınız, böyle bir oyuna kurban edildiniz. Dikkat edin, 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diye yola çıktılar, faiz lobisine parasız neferlik yaptılar. Öyle miydi, yoksa Gazi Mustafa Kemal'de faiz lobisinin neferi miydi, eri miydi İşte bunlar bu, tutarsız bunlar. Ulusalcıyız diye yola çıktılar, Türk bayrağının yakılmasına seyirci kaldılar.

-Şimdi buradan, Samsun'dan soruyorum: Üç hafta devam eden bu gösterilerden kim kazandı Ben kimin kazandığını söyleyeyim mi, sandık olarak söylemiyorum, başka türlü. Faiz lobisi kazandı, Türkiye'nin hasımları kazandı, rant lobisi kazandı, Türkiye'nin rakipleri kazandı. Peki bu gösterilerde kim kaybetti, tabii ki az da olsa Türkiye ekonomisi kaybetti, Türkiye'nin turizmi kaybetti, Türkiye'nin imajını, Türkiye'nin uluslararası gücünü gölgelediler, lekelediler.

-Brezilya'da da aynı oyun oynanıyor. Semboller aynı, afişler aynı, Twitter, Facebook aynı, uluslararası medya aynı. Aynı merkezden idare ediliyorlar. Türkiye'de başaramadıklarını şimdi Brezilya'da başarmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Oyun aynı oyun, tuzak aynı tuzak, maksat aynı maksat.

-CHP'nin Genel Müdürü kalkmış Almanya Başbakanı Merkel'e mektup yazmış. Haberiniz var değil mi Kendi ülkesini oraya şikayet ediyor. Hala Genel Başkan olamadı Genel Müdürlükte kaldı. Bu gidişle de zaten olmaya niyeti yok. Milletiyle konuşmak yerine gidiyor başka ülkelerin liderlerine ağlıyor. Türkiye düşmanı Esed ile nasıl işbirliği yaptıysa şimdi de gidiyor Türkiye'yi Avrupa'da istemeyenlerle işbirliğine hazır olduğunu ifade ediyor. Nerede Türkiye'nin aleyhine bir tezgah varsa inanın CHP'nin Genel Müdürünü o tezgahın üzerinde görürsünüz.

-Bu oyunlar bu tuzaklar, bu çirkin tezgahlar bizi yolumuzdan asla alıkoymayacak, yıkılanın daha iyisini yapacağız, tahrip edileni tamir edeceğiz. Türkiye'nin milli gelirini geçtiğimiz 10,5 yılda 3 katına çıkardık, önümüzdeki 10 yılda inşallah bir 3 kat daha arttıracağız.

-Biz durmak yola devam diyoruz onlar da durmaya devam etsinler.

-Türkiye 30 yıllık bir meseleyi çözme noktasına geldi. Çarşamba günü Akil insanlarla final toplantısı yapacağız.

"AYNI OYUN BREZİLYA'DA DA OYNANIYOR"

Bu gösterilerden kim kazandı? Faiz lobisi kazandı. Kim kaybetti? Türk ekonomisi kaybetti. Aynı oyun Brezilya'da oynanıyor. Tuzak aynı tuzak. Maksat aynı maksat.

Gezi Parkı için gösteri yaptığını zanneden gençlere sesleniyorum. Yaptığınız her eylem Türkiye'ye zarar veriyor.

Türkiye'de özgürlük var. Kimsenin ne yediğine, ne içtiğine, ne giydiğine karışılmıyor. Bu ülkede sadece benim başörtülü kardeşlerime karışıldı. Bugün hala başörtülü kardeşlerim taciz ediliyor.

Bu gençler oyuna geldi. Mustafa Kemal'in askerleriyiz diye yola çıktılar, faiz lobisinin askeri oldular.

"POLİSİMİZ GÖREVİNİ YAPTI"

Polisimiz 24 saatte Cumhuriyet anıtındaki terörist başının posterlerini temizledi. Taksim Meydanı'nı temizledi. Ne yapacaktı polisimiz? Polisimiz görevini yaptı. Rahat dur biber gazı sıkmasın polis
Sen rahat durdun da polis gaz mı sıktı?
Polisimizin hatası ve yanlışı olabilir, Bakanlığımız ilgili çalışmayı yapıyor o ayrı konu. Ama polisimize bu kadar haksızlık etmek doğru değil. Polisimiz olmadan mı bu devleti yöneteceğiz?

"CHP GENEL BAŞKANI AVRUPA'YA BİZİ ŞİKAYET EDİYOR"

CHP Genel Başkanı, Merkel'e mektup yazmış. Ülkesini şikayet ediyor. Gidiyor Türkiye'yi Avrupa'da istemeyenlerle işbirliği yapmaya hazır olduğunu söylüyor.

Reyhanlı'da 53 vatandaşımız şehit edildi. CHP'nin sesi çıktı mı? Dünyanın sesi çıktı mı?

Kimse merak etmesin, benim milletim sabırlıdır. Tüm bu olayların hesabını teker teker soracağız. Milletim gerekli cevabı sandıkta verecektir.

"İMF'YE BORCUMUZU KAPATTIK"

Sevgili Samsunlular bu çirkin tezgahlar bizi yolumuzdan alı koyamaz.

Türkiye'nin milli gelirini 10 yılda 3 katına çıkardık. Önümüzdeki 10 yılda inşallah daha fazlasını yapacağız.

Türkiye ekonomisini İMF'nin boyunduruğundan kurtardık.

49 Milyar dolara Havalimanı İhalesi yaptık. 3. köprü ihalesi yaptık. Bunlara çıldırıyorlar.

Samsun'a stadyum yapıyoruz. Samsunspor'un da Süper Lig'e çıkması lazım.

Önümüzdeki 10 yılda İMF'ye borç vereceğiz.

Önümüzdeki 10 yılda dünyanın en güçlü 10 ülkesinden biri haline geleceğiz.

Kırılan gönülleri de tamir edeceğiz.

Çok çalışacağız ve sandıktan güçlü çıkacağız.

Şimdi her zamankinden daha güçlüyüz.

Bazıları duran adamlar üretmişler. Hepiniz durun. Biz "Durmak yok yola devam" diyoruz.

"AKİL İNSANLARLA FİNAL TOPLANTISI YAPACAĞIZ"

Ekonomi ve demokrasi yanında çözüm sürecini de sabote etmek istiyorlar. Türkiye 30 yıllık bir meseleyi artık çözme noktasına geldi. İnşallah Çarşamba günü Akil insanlarla final toplantısı yapacağız. Ardından kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz.

Samsunlu, Karadenizli vatandaşlarımıza sesleniyorum. Ne yapıyorsak Türkiye için yapıyoruz. Şehitlerimizin emanetini çok daha yükseğe taşıyacak şeyler dışında hiç bir girişimde bulunmayacağız.

Çözüm sürecine karşı çıkan ulusalcılar, Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda her türlü paçavraya göz yumdular. Milletimiz onların ne kadar samimiyetsiz olduğunu gördü.

Her zaman dik duracağız ama dikleşmeyeceğiz. Yola çıkarken "uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece" dedik. Yine gideceğiz.

Oyunlar bozuldu.

Dediler ki "bu olayda başarılı olamazsak bu iktidar bundan sonra kola kolay yıkılmaz". Günaydın.

Bu olaylardan ülkemin dört bir yanı rahatsız oldu.

Benim vatandaşım camide içki içenden, ayakkabıyla girenden, çöplüğe çevirenlerden rahatsız olmaz mı?

Polise kaldırım taşlarıyla saldıranlardan rahatsız olmaz mı? Mecidiyeköy'de silahla bir polisimi midesinden, birini de ayağından yaraladılar. Polisim biber gazı sıktı. Bu onun en doğal hakkı. Ne yapacak? Buyurun gelin mi diyecek? Önce su, sonra biber gazı. Bu onun en tabi hakkı. Batı'nın polisleri ne yapıyor görmüyor musunuz?

Bunlardan dünyanın dört bir yanındaki kardeşlerim rahatsız oldu. Bugün Kosova'daki kardeşlerim de gösteri yaptı.

"ÇÖZÜM SÜRECİ KONUSUNDA RAHAT OLUN"

Bu CHP hep teröristlerle yürüdü, biz ise milletimizle yürüyoruz.

Çözüm süreci konusunda vatandaşlarım rahat olsun.

Ben buradan Samsunlu kardeşlerime demokrasiye ve milli iradeye sahip çıktığı için teşekkür ediyorum

Sağ duyudan, itidalden asla ödün vermeyeceğiz

Kardeşi kardeşe düşürmek isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz.

Gezi Parkı'na kulak verenler, Sincan'a, Kazlıçeşme'ye, Kayseri'ye, Samsun'a neden kulak vermiyorsunuz? Yarın da Erzurum'dayız.

Bahtımız açık olsun diyor, sizleri Rabbim'e emanet ediyorum.

Kaynak: Haber7

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.