Başarılı Türk öğrencilere para ödülü

Başarılı Türk öğrencilere para ödülü

Almanya'da derslerinde başarılı olan 6 Türk öğrenciye 250'şer Avro para ödülü verildi.

Göçmen kökenli gençlerin topluma uyumunu sağlamak ve gençleri okul ve meslek seçiminde yönlendirmek amacıyla Münih Çalışma Dairesi bünyesinde yaşama geçirilen ''Aktif Projesi'' kapsamında 2008 yılında derslerinde başarılı olan 6 Türk öğrenciye başarı belgeleri ve 250'şer Avro para ödülü verildi.

Türkiye'nin Münih Başkonsolosu Ali Rıfat Köksal, törende yaptığı konuşmada, eğitim ve meslek öğreniminin geleceğin güvencesi olduğunu belirterek, ''Almanya'da yaşayan göçmen kökenlilerin toplum hayatına katılarak uyumlarında başarılı olabilmeleri, eğitim imkanlarına ve eşit şansa sahip olmalarına bağlıdır'' dedi.

Türkçe eğitiminin ön plana çıkartılmasının Türkler'in Almanya'da özgüven içinde yaşamalarına ve uyuma katkı sağlayacağını ifade eden Köksal, ''Almanca ile birlikte Türkçe dil eğitimini de ön plana çıkarmalıyız'' diye konuştu.

Türk ailelere de çağrıda bulunan Köksal, ''Yaşam sebebimiz olan çocuklarımızla hayatı paylaşırken onların eğitimleri, meslek eğitimleri ve çalışma hayatına atılmaları sırasında yaşadıkları sorunların çözümünde yapılması gerekenler konusunda eksiklerimiz var. Onları yönlendirmede yol göstermede yetersiz kalıyoruz'' dedi.

Münih Çalışma Dairesi Başkanı Bernd Becking ile Bavyera Eyaleti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı daire başkanlarından Ingrid Kaindel de göçmen kökenli çocukların eşit şansa sahip olmalarına destek vererek, öğrenim ve meslek yaşamına hazırlanmalarında ''Aktif Projesi''nin oynadığı olumlu role dikkat çektiler.

Münih Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Cumali Naz, Alman toplumunda göçmen kökenli gençlerle ilgili olarak genelde olumsuz bir tablo çizildiğini belirterek, ödül alan 6 Türk gencinin olumlu bir tablo ortaya koymalarından büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Konuşmalardan sonra, okullarını yüksek not alarak başarıyla tamamlayan Türk gençleri Erhan Kılıç, Kamil Ünlü, Darya Sarı, Talil Aşım, Mine Çelikkayalı ve Yeliz Murat'a başarı belgeleri ve para ödülleri verildi.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.