Bankalar 11000 personel alacak.

Bankalar 11000 personel alacak.

Kriz sonrası toparlanma sinyalleri alınmaya başlaması, bankalar cephesinde de büyüme kararlarına olumlu yansıyor.Bankalar yeni personel alımları için kolları sıvamaya başladı.İşte ayrıntılar:

Yılın son çeyreğinde 15 banka yaküşık 180 yeni şube açmayı planlarken, 3 bin 900 ün üzerinde yeni personel alınması bekleni 2010 yılı hedeflerini belirleyen 10 bankanın ise gelecek yıl açacağı toplam şube sayısı 370'i bulacak. Bu bankalar, gelecek yıl 7 bin 500ün üzerinde kişiye de yeni istihdam yaratacak. Yani 14 aylık süreçte bankalar yaklaşık 550 şube açıp, 11 bini aşkın yeni çalışanı bünyesine katacak.Küresel kriz tüm dünyada ekonomileri sallarken, gelişmiş ya da gelişmekte olan ülke fark etmeksizin büyük oranlarda işsizliğe yol açtı. Krizle birlikte ülkelerde işsizlik oranları hızla tırmanırken, Türkiye'de de bu yıl şubat ayında yüzde 16'yı aşarak rekor seviye çıktı. Bu seviyeden başlayan düşüşle işsizlik oranı, en son yüzde 13'ün altına gerilese de işsizliğin uzun bir dönem yüksek seyredeceği uyarıları yapılıyor.

Bu tabloda, her yeni istihdam haberi gelecek için umut veriyor. Kriz döneminde reel sektörler gibi işten çıkarmaların yaşanmadığı bankacılık sektöründe, gerek bu yıl sonuna kadar gerekse 2010 yılı için yapılan planlar, iş arayanlara, yeni mezunlara umut verecek nitelikte. Nitekim, mevduat ve katılım bankalarının içinde yer aldığı toplam 15 bankanın Ekonomist'e verdiği bilgiler, kriz döneminde frene basan bankaların, iyileşme sinyallerini almaya başlamalarının ardından yeni şube ve personel alımlarına hız vermeye başladığını gösteriyor.

Bankacılar, son 2 ay dahil olmak üzere sektörün 2010'da çalışan sayısıyla kayda değer bir büyüklük oranı yakalayacağını söylüyor. Gelecek yıla ilişkin planlarını Ekonomist'le paylaşan bankaların verdiği bilgiler, önümüzdeki 14 aylık dönemde 11 bin kişiye banka şubelerinde iş olanağı sağlanacak.

Henüz bütçelerini kesinleştirmeydi bankalar da katıldığında bu sayının kayda değer bir
şekilde artması bekleniyor.

HANGİ BANKA KAÇ PERSONEL ALACAK? BANKALAR YENİ ŞUBELERİ HANGİ İLLERE AÇACAK? BANKALARIN 2010 HEDEFLERİ NELER? SORULARIN CEVABI VE HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ!!!

EKOTRENT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.