Bankacı 3 milyonla kayıp

Bankacı 3 milyonla kayıp

Türkiye'nin en büyük ve en eski özel sektör bankalarından birinin, kredilerden sorumlu yetkilisinin 3 milyon TL'yi alarak kayıplara karıştığı iddia edildi. Banka iddiayı doğrularken şahıs ve rakamla ilgili bilgileri teyit etmedi.

 

Hakan GÖKSEL'in haberi

Kocaeli'nin Hereke ilçesinde bir banka şubesinde 15 yıldan uzun süredir kredi yetkilisi olarak görev yapan Halil isimli personelin; kredilerde ve müşteri hesaplarında gerçekleştirdiği yolsuzlukla yaklaşık 3 milyon TL'yi  (3 trilyon) alarak kayıplara karıştığı iddia edildi.

Banka yetkilileri iddiaların varlığını doğruladı ama rakam ve şahıs ile ilgili bilgileri teyit etmedi. Savcılığa henüz intikal ettirilen bir durumun olmadığını soruşturmanın sürdürüldüğünü belirten yetkililerin iddialarla ilgili verdiği çelişkili bilgiler dikkat çekti.

Şubenin dolandırıldığı iddialarına ilişkin banka müfettişleri soruşturma başlatırken banka araştırmaların henüz sonuçlanmadığını belirtti.

HESAPLARDAN PARA ALINDI USULSÜZ KREDİLER ÇEKİLDİ

Edinilen bilgiye göre banka personeli Halil uzun süredir aynı bankada çeşitli görevlerde bulunmuş ve son olarak kredilerden sorumlu personel olarak görev yapıyordu.

Halil'in bir akrabası aracılığıyla müşterilere usulsüz kredi temin ettiği, bazı müşterilerin bilgisi olmadan adlarına kredi çıkardığı ve krediler üzerinden de banka şubesinin müdürüyle birlikte komisyon aldığı iddia edildi.

Yine aynı şahsın kredi ve banka hesaplarında yaptığı usulsüzlüğün bedelinin 3milyon TL'yi aştığı ve personelin para ile birlikte kayıplara karıştığı iddia edildi. İddia yerel basında da yer aldı. Halk arasında söylentilerin dolaştığı yine edinilen bilgiler arasında….

Haber 7, bankanın Hereke şubesini arayarak iddialar ilgili bilgi istedi. Şube yetkilileri bilgi vermezken yalnızca Halil'in bankada olmadığını, izne ayrıldığını ve ne zaman döneceğinin belli olmadığı söyledi. Görüşmede bankanın müdürünün de makamında olmadığı ifade edildi.

BANKA İDDİAYI DOĞRULADI

Haber 7 olarak 'Banka Genel Müdürlüğü'ndeki yetkililerden bilgi istedik. Banka yetkilileri iddiaların kendilerine de ulaştığını, konuyla ilgili teftiş birimlerinin araştırma yaptıklarını ve henüz soruşturmanın sonuçlanmadığını ifade etti.

Banka yetkilisi 'Teftiş Kurulu'na gelen bir duyum sonucu Teftiş kurulu bir soruşturma başlattı. Ama bu soruşturmayla ilgili olarak ne şube müdürü başka yere atandı, ne bu konuyla ilgili tespit edilmiş bir tutar var. Henüz mesele soruşturma aşamasında. Böyle bir durum ortaya çıktığında banka bunu savcılığa bildirmek zorunda' dedi.

Yetkili henüz savcılığa aksettirilmiş bir durum olmadığını açıkladı. Soruşturmanın devam ettiğini yineleyerek bununla ilgili ortaya bir suiistimal durumu çıkarsa bankanın hem yasal yükümlülüğünü yerine getirip savcılığa suç duyurusunda bulunacağı hem de kendi içerisindeki cezalandırma yöntemlerini devreye sokacaklarını belirtti. 

“Söz konusu iddialardan ne müdürün başka yere atandığı ne de tutar doğru” diyen yetkili 'sadece soruşturma başlatıldığı bilgisi doğru. Yerel bir gazetede bu haber yayınlanmış, şimdi o haberle ilgili de tekzip hazırlatıyorum”dedi. Yetkilinin iddiaları yalanlanmasının yanın da “henüz tespit edilmiş bir tutar yok” demesi de dikkatleri çekti.

Bankaların güven müesseseleri olduğunu belirten yetkili 'personelin kaynı ve şube müdürü ile kredilerden komisyon alması”nın sadece iddia olduğunu Haber7'ye gelen bilgilerin benzerlerinin Teftiş Kurulu'na da geldiği; Teftiş Kurulunun duruma hemen el koyup soruşturma başlattığını belirtti.

Yetkili şubenin müdürü ile konuştuğunu böyle bir olayın olmadığını söyledi. Personel bilgilerini onaylatmak istediğimiz yetkili şahsın suçu sabit olmadan ne adını ne de başka bir bilgisini bilse bile paylaşamayacağını belirtti.Herkesin hakkında belli dönemlerde bir takım iddialar olabileceğini ve savcılığa intikal etmeden bu bilgileri paylaşamayacağını anlattı.

Bankayı aradığımızı ve Halil isimli personele ulaşamadığımızı ifade ettiğimiz yetkili ulaşsak bile söz konusu şahsın konuşamayacağının altını çizdi.

Yetkili konuşmasının devamında Halil isminin doğru olup olmadığını bilmediğini de söyledi. Şahsın varlığını sonradan inkâr eden yetkili personelin soruşturma bitene kadar görevde  bulunamayacağını da ekledi.

Olayın zamanı ya da iddiaların ne kadarlık bir zaman dilimini kapsadığı sorularımızı yanıtsız bırakan yetkili yegane bilgilerini soruşturma başlatıldığı olduğunu yeniledi.

Yine müşterilerin iddialar üzerine tedirgin olduğu ve şubeden hesapları ile ilgili bilgi almaya çalıştığı da Haber 7'ye ulaşan bilgiler arasında...

Haber7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.