Bana nasıl haber vermezsiniz

Bana nasıl haber vermezsiniz

Arkamdan iş çevirdiler güvene darbe indirildi

Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile İsrail Sanayi Bakanı Eliezer'in Brüksel'deki görüşmesi İsrail Dışişleri Bakanı Lieberman'ı kızdırdı.

Arkasından iş çevrildiğini belirten Lieberman, “Netanyahu'ya olan güvenime darbe indi” dedi. İsrail basınında Lieberman'ın, “Bu, Netanyahu'ya olan güvenime bir darbe” ve “Arkamdan iş çevirdiler” sözlerine yer verilirken benzer bir açıklama da bizzat Lieberman'ın makamından geldi. Lieberman'ın makamından yapılan açıklamada, olayın Dışişleri Bakanı ile Başbakan arasındaki güveni zedelediği vurgulanarak, Dışişleri Bakanlığına bilgi verilmemesinin “normal usullerin ihlali” anlamına geldiği ve Lieberman'ın Başbakandan açıklama beklediği belirtildi. Haaretz, Netanyahu'nun Lieberman'la barışmak için açtığı telefonlara da cevap vermediğini yazdı.

TEKNİK NEDENLERDEN ÖTÜRÜ!

İsrail Başbakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise Dışişleri Bakanına “teknik nedenlerden ötürü” bilgi verilmediği ve Başbakanın Dışişleri Bakanı ile tam bir işbirliği içerisinde çalıştığı kaydedildi. Bazı gazetelerde Lieberman'a haber verilmeyişinin kendisinin koalisyondan çıkarılmak istendiği yönünde yorumlara neden olduğu yazıldı. Lieberman ise İsrail radyosuna yaptığı açıklamada, olan bitenlere rağmen hükümetten ayrılmak gibi bir planının olmadığını belirtti. Lieberman, Başbakanlığın açıklamasındaki “teknik nedenlerle bilgi verilmediği” gerekçesinin kendisini tatmin etmediğini söyledi.

Bir Şalit'e bin Filistinli!!

İsrail Başbakanı Netanyahu, Hamas'ın İsrail askeri Gilat Şalit'i bırakması halinde, bin Filistinli tutsağı serbest bırakabileceklerini söyledi. Hamas sözcülerinden Eymen Taha ise bin kişi dışında, İsrail'e şiddet eylemlerinde bulunduğu için hapsedilen 450 kişinin de bırakılmasında ısrarcı olduklarını söyledi.


Stargazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.