"Bana isim verdirmeyin, onları biliyorsunuz"

"Bana isim verdirmeyin, onları biliyorsunuz"

Başbakan Erdoğan 'çapulcuyum' diyen Cem Boyner'i ve bankaları yerden yere vurdu.

Başbakan Tayyip Erdoğan, dün Adana, Mersin ve Ankara'daki 4 noktada yaptığı konuşmalarda, Gezi Parkı eylemcilerini eleştirdi. Erdoğan, eylemcilere "Ya gelin konuşalım ya da sizin anladığınız dilden konuşuruz" dedi.
 
Başbakan Erdoğan, Başkent'te partililere seslendiği tüm konuşmalarda 15 Haziran mitingine vurgu yaptı. Sincan'daki mitingin hemen ardından 16 Haziran'da da İstanbul'da miting yapılacak. Erdoğan ayrıca, mitinglere diğer illerde devam edileceğini söyledi.
 
Gündem Gezi Parkı eylemleri ve Başbakan Erdoğan yine konuştu.
 
Adana ve Mersin duraklarının ardından 11 gün sonra Ankara'ya dönen Erdoğan, binlerce partili tarafından coşkulu şekilde karşılandı.
 
CEM BOYNER'E GÖNDERME
 
Bir tanesi çıkmış, 'Ne sağcıyım ne solcu, çapulcuyum, çapulcuyum' diyor. Hayırlı olsun. Sevgili kardeşlerim, sakın bu çapulcuları da ihya etmeyin. Bunları ihya etmeyin. Biliyorsunuz bunlar yıllarca bu milletin sırtından geçindiler. Ne demek istediğimi anlıyorsunuz değil mi? Dolayısıyla bu millete hakaret edenlere haddini bildirmek bu milletin görevidir, ancak demokratik şartlar içerisinde.
 
O BANKALARA GİTMEYİN!
 
Faiz lobisi bu dönemde çok büyük gayret sarfetti. Ben diyorum ki faiz lobisine de haddini bildirmeniz gerekir. Onun için yapmanız gerekenler var. Bu yıl en çok parayı kimler kazandı, faiz lobisi kazandı. Bunların musluğunu siz keseceksiniz. Ne zaman ki faizler düşmeye başladı, bu beyler rahatsız oldu. Şimdi millet olarak bunlara dersini verme zamanı. Devletin bankaları var, onlardan istifade edersiniz. Bana isim verdirmeyin, onları biliyorsunuz. Devletin bankaları var diyorum, ne demek istediğimi anlarsınız.
 
"TÜRK BAHARI 2002'DE OLDU"
 
Bu ülkeyi dünyada adeta terörün estiği bir ülke olarak gösteremezsiniz. Utanmadan, sıkılmadan 'Arap Baharı' diyorlar, şimdi de 'Türk Baharı' diyorlar. Ya bunlar ne gafil Türk Baharı 2002'nin 3 Kasım'ında oldu.
 
"ANLADIĞINIZ DİLDEN KONUŞMAK ZORUNDA KALIRIM"
 
Altınpark'ın ardından Akköprü'de kendisini karşılamaya gelen binlerce partiliye seslenen Erdoğan, "Buradan sesleniyorum: Yok Kızılay'da, Sıhhiye'de, Kuğulu Park'ta yok şurada yok burada. Artık bu eylemlere bir son verilmesini özellikle rica ediyorum. Bir derdiniz varsa belediye başkanıma, valime gidersiniz. Temsilci seçersiniz, ben dahil kabul ederim. Bunların hiçbiri değil de başka yollara başvurursanız, aynı şekilde devam edersiniz, Kusura bakmayın anladığınız dilden konuşmak zorunda kalırım. Çünkü sabrın da bir sonu vardır" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.