Bakanlıkta bir ilk...

Bakanlıkta bir ilk...

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, bir ilke imza attı ve bakanlık müsteşarlığına ilk kez bir kadın bürokratı atadı. Böylece Türkiye tarihinde ilk kez bir kadın bürokrat müsteşarlık koltuğuna oturmuş oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarlığına Esengül Civelek atandı. Milli Eğitim Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'ne, Dr. Ünal Gündoğan getirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk kadın müsteşarı unvanına sahip olan Civelek, 1980'de Maliye Bakanlığı, Hazine Genel Müdürlüğü ve Milletlerarası İşbirliği Teşkilatı Kamu İktisadi Teşebbüsleri Dairesi Meslek Memurluğu'nda göreve başladı. Civelek, Mali İşler Uzmanı, Mali İşler ve Personel Grup Başkan Yardımcısı, Mali İşler ve Personel Grup Başkan Vekili olarak Türkiye Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'de görev yaptı. Uluslararası Haber Ajansı A.Ş.'de genel müdür yardımcısı ve daha sonra genel müdür olarak görev yapan Civelek, Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş.'de de Eğitim Müdür Yardımcısı, Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri, Genel Müdürlük Müşaviri, Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdürvekili olarak çalıştı. Geçirdiği kalp krizi nedeniyle yaşamını yitiren eski Hatay Valisi Gürbüz Civelek'in eşi olan Esengül Civelek, yöneticilik vasıflarının yanı sıra 1983'den bu yana sosyal hizmetlerin tüm alanlarında onursal üye sıfatıyla başarılı çalışmalarda bulundu. Bu çalışmalar esnasında 1997'de Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nun bağlı olduğu Devlet Bakanlığı'ndan altın madalya, Yardım Severler Derneği Genel Başkanlığı'ndan altın beraat ile ödüllendirildi. İki çocuk annesi olan Civelek, çok iyi derecede İngilizce biliyor.
zaman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum