Bakanlık eğitimin röntgenini çekecek

Bakanlık eğitimin röntgenini çekecek

Milli Eğitim Bakanlığı, ilköğretimden liseye kadar okullarda yeni uygulamaya koyacağı performans sistemiyle, köydeki okuldan koleje kadar her okulun standardını belirleyecek

Milli Eğitim Bakanlığı, köy okulundan koleje kadar her öğrencinin eşit eğitim alabilmesi için eğitim sisteminin röntgenini çekecek uygulama başlatıyor. 2011-2012 öğrenim yılının şubat ayından itibaren uygulamaya başlayacak performans sistemiyle, her okul e-okul projesi kapsamında standartlarını merkeze her ay periyodik olarak iletecek. Sistem, her okulun neye ne kadar ihtiyacı olduğunu takip edecek ve anında müdahalede bulunabilecek.

BAŞARISIZLARA EĞİTİM
Sistem ile öğrencilerin akademik başarıları, devamsızlıkları ya da okul terkleri takip edilecek. Eğer Van'ın bir köyünde bir baba çocuğunu okuldan alıp çalıştırırsa ya da evlendirmeye kalkarsa, Bakanlık haberdar olup müdahale edebilecek. Öğretmenlerin başarı kriterlerinin belirlenmesinde ise öğrenci ve okul yöneticilerinin de görüşleri sorulacak. Öğrenci, veli ve öğretmenler okul yöneticilerinin kaynakları iyi kullanıp kullanmadıklarını da puanlayabilecekler. Okuldaki spor salonundan kaç öğrencinin yararlandığı ya da bilgisayar odasının çalışıp çalışmadığı tespit edilebilecek.

SİSTEM NASIL İŞLEYECEK?
MEB, önce tüm okullarda olması gereken standartları ve kriterleri belirleyecek. Her kritere puan verilecek. Eğitim sisteminin içinde bulunan her öğrenci, öğretmen, okul müdürü, il ve ilçe milli eğitim müdürlerine de özel şifreler verilecek.

PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ
Hem bireysel hem de kurumsal performans ölçümleri senede bir kez yapılacak. Tüm değerlendiriciler, istedikleri herhangi bir yerden internetle sisteme giriş yapabilecek. Değerlendirme işlemleri için 2 aylık bir süre tanınacak. Sistem sonuçları raporlanacak.

sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.