Bakan resmi aracını çaldırdı

Bakan resmi aracını çaldırdı

İspanya'nın Alicante kenti yakınlarında yaptığı tatil sırasında resmi aracı çalınan Almanya Sağlık Bakanı Ulla Schmidt, tatilde resmi araç kullandığı için Almanya'da eleştirilere maruz kaldı.


Alman Bağımsız Tabipler Derneği Başkanı Martin Grauduszus, Bakan Schmidt'in, çalınan resmi aracı Federal Almanya Cumhuriyeti adına önemli toplantılar için kullandığını ispatlayamaması durumunda istifa etmesi gerektiğini söyledi.
Hür Demokrat Partili (FDP) Federal Meclis Bütçe Komisyonu Başkanı Otto Fricke, “Bild am Sonntag” gazetesine yaptığı açıklamada, “Bayan Schmidt'in resmi aracı hangi toplantılar için kullandığını ve kendisine neden İspanya'daki Almanya Büyükelçiliği tarafından bir araç tahsis edilmediğini bilmek istiyorum” dedi. Alman Vergi Ödeyenler Birliği Genel Sekreteri Reiner Holznagel de aynı gazeteye açıklamasında, “Bakanın resmi aracının neden yaklaşık 5 bin kilometre öteye götürülmesi gerektiği konusuna açıklık getirilmesini istiyoruz” diye konuştu.
Almanya Sağlık Bakanlığı'nın sözcüsü ise Bakan Schmidt için bu arada yeni bir aracın kiralandığını ve bakanın bu araçla yarın Almanya Büyükelçiliğinin vereceği bir davete katılacağını bildirdi.
Schmidt'in İspanya'da resmi ziyaretler için kullandığı araç, şoförün odasına girerek aracın anahtarlarını alan kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından çalınmıştı.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.