Bakan Çubukçu'nun zor anları

Bakan Çubukçu'nun zor anları

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, İstanbul Üniveristesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olanlara diplomalarını verdi. Bakan Çubukçu, sıcak hava ve salonun havalandırmasının yetersiz olması nedeniyle zor anlar yaşadı..

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anfi 1'de düzenlenen törene Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, İstanbul Baro Başkanı Muammer Aydın, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ahmet Gökçen, fakülte öğretim görevlileri, birçok öğrenci ve veli katıldı. Törende bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.



Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olduğunu hatırlatarak,"Bu kürsü beni 20 yıl önceye hayata atıldığım günlere götürdü. Türkiye'nin köklü üniversitesinden mezun olduğum için büyük onur duyuyorum. Diplomamı aldığım gün hayatımın en mutlu günüydü" şeklinde konuştu. Öğrencilere seslenen Bakan Çubukçu, "Demokrasi, insan hakları ve çağdaş değerleri bu okul sıralarından kazandım. Bu okuldan mezun olan öğrenciler saygın bir mesleğin sorumluluğu altına giriyorsunuz. Hukuk Fakültesi'nden mezun olsanızda öğrenme süreciniz hayatınız boyunca devam edecektir" dedi.



Rektör yardımcısı Ahmet Gökçen İstanbul Üniversitesi'nde okumanın bir ayrıcalık olduğunu belirterek, "Öğrenciler hepiniz bu ayrıcalığı hissedeceksiniz. Bende İstanbul Üniversitesi mezunu olarak üniversitemin ayrıcalığını hissediyorum. Sizler adaleti sağlayan insanlar olacaksınız. Bu fakülteden mezun ablalalarınızda ve abilerinizde bunun örneklerini gördük. Sizdede bunu göreceğimize eminim" diye konuştu.



Rektör yardımcısı Ahmet Gökçen Bakan Nimet Çubukçu'ya İstanbul Üniverisitesi Hukuk Fakültesine kaydını yaptırırken imzaladığı beyannameyi hediye etti. Hukuk Fakültesini dereceyle bitiren öğrencilere diplomasını veren Bakan Çubukçu tören bitmeden salondan ayrıldı.



Bu arada tıka basa dolu solunun havalandırmasının yetersiz olması nedeniyle Bakan Çubukçu zor anlar yaşadı. Yelpaze ile serinlemeye çalışan Bakan Çubukçu'nun konuşması sırasında da ter içinde kaldığı görüldü.
hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.