Bakan bürokratlarını rahatlattı

Bakan bürokratlarını rahatlattı

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, üst düzey bürokratlarıyla yaptığı toplantıda, "Çok sayıda bürokratın görevden alınacağına" ilişkin iddiaların doğru olmadığını belirtti, "Bakan olarak tasarrufta bulunabilirim.

Hepinizi izliyorum. Ama görevden alınacaksınız diye de bir kararım yok. Rahat olun" dedi.


MİLLİ Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun, önceki bakan Hüseyin Çelik'in "izini silmek" için bürokratlar arasında köklü değişiklik yapacağına ilişkin iddialar üzerine, üst düzey yöneticilerle yaptığı toplantıda, "bu haberler moralinizi bozzmasın. Rahat olun. Hepinizi izliyorum, bakan olarak gerektiği zaman tasarruf yaparım" dedi. İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer'in de görevinde şimdilik bir değişiklik olmaması kararlaştırıldı.

Aralarında Müsteşar yardımcıları, genel müdürler, yardımcılarının da bulunduğu 30'a yakın üst düzey yönreticinin kararnamelerinin hazırlandığı iddialarıyla gündeme gelen Milli Eğitim Bakanlığı'nda "kim gidecek, kim gelecek" söylentileri dolaşırken, bu durum bürokratlar arasında huzursuzluğu da zirveye çıkarttı.

"20 kuruşun hesabını sorarım"
Saygı ÖZTÜRK YAZIYOR



Önceki Bakan Hüseyin Çelik'le aynı hükümette bakan olarak görev yaptığını, Çelik döneminde atanan bürokratların çoğunluğunun değiştirilmesi diye bir şeyi düşünmediğini belirten Nimet Çubukçu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ortalıkta bir görevden alınacaklar listesi dolaşıyor. Bu liste bakanlık bilgisayarından sağa-sola gönderilmiş. Bu tür söylentilere itibar etmeyin ve heyecanınızı kırmadan çalışmalarınızı aksatmadan sürdürün. Elbette bakan olarak bürokrat değişikliği ile ilgili tasarruf hakkım olabilir. Bu son derece normaldir. Çalışmalarınızı yakından izliyorum. Yanlış yapan olursa gereğini yaparım. İhaleler konusunda son derece hassas olmanızı istiyorum. Devletin 20 kuruşu da olsa bunun hesabını sorarım. O parada herkesin hakkı var."

Bakan Çubukçu, "değiştirilecekler listesi"nin ortalıkta dolaşmasından rahatsız olduğunu dile getirdi, "Hükümet değişmemiştir. Biz bir aileyiz ve hep birlikte çalışıyloruz. Kimse dedikodu üretmesin ve işine baksın. Yanlış yapan olursa tabii ki değişir" dedi. Bakan, daha önce Müsteşar Yardımcısı Abdülsamet Arslan ile Müşavir Şule Bozkur'u görevden almıştı. Arslan 45 günlük rapor aldı ve g ve yürütmenin durdurulması için dava açacağını bildirdi. Arslan'dan boşalan müsteşar yardımcılığına bayan müsteşar yardımcısı atanması planlandı.

Ata Özer görevde kaldı

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer de bir süre daha görevde kalacak. Yetkililer, Özer'in iki yılının Aralık'ta dolacağını, özlük yönden hak kaybına uğramaması ve 3600 ek göstergeden yararlanması için iki yılını doldurması beklenecek.

Yetkililer, Özer'in başka bir görevi kabul etmediğini, okulların açılış döneminin de dikkate alınarak yılbaşına kadar görevde kalmasının uygun bulunduğunu söylediler.

hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.