Bakan Babacan’dan müjde: Faizler düşürülecek ve vadede kolaylık sağlanacak

Bakan Babacan’dan müjde: Faizler düşürülecek ve vadede kolaylık sağlanacak

Bakan Babacan'dan müjde: Faizler düşürülecek ve vadede kolaylık sağlanacak

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, vergi ve sosyal güvenlik borçlarıyla ilgili, sosyal güvenlik primi borçlarıyla ilgili bir yeniden yapılandırma çalışması yaptıklarını söyledi. Babacan, “Gelir İdaremizin hem Gümrük Müsteşarlığımızın hem de Sosyal Güvenlik Kurumumuzun birikmiş alacaklarının faizlerinin düşürülmesi ve alacaklarının tahsilinde de vadede kolaylık sağlanması suretiyle yeni bir yasal düzenleme yapmak istiyoruz” dedi.
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, TBMM Genel Kurulu'nda dün yaptığı konuşmada vergi ve sosyal güvenlik borçlarıyla ilgili, sosyal güvenlik primi borçlarıyla ilgili bir yeniden yapılandırma konusu üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Babacan, şöyle dedi:
“Şu anda yapıyoruz, üzerinde çalıştığımız bir konu. Biz burada hem Gelir İdaremizin hem Gümrük Müsteşarlığımızın hem de Sosyal Güvenlik Kurumumuzun birikmiş alacaklarının faizlerinin düşürülmesi ve alacaklarının tahsilinde de vadede kolaylık sağlanması suretiyle yeni bir yasal düzenleme yapmak istiyoruz. Bunu da en kısa zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunacağız.”
Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.