"Bakan Avcı, Oturan ve Seyreden Bakan!"

"Bakan Avcı, Oturan ve Seyreden Bakan!"

Bugüne kadar çok çeşitli milli eğitim bakanları gördük, koşan bakan, konuşan bakan, atan bakan vb. şimdi eğitim camiası yeni bir bakan tipi ile karşı karşıyadır, OTURAN VE SEYREDEN BAKAN.

 

Bu ifadeleri Sayın Nabi Avcı’ya hakaret olsun diye yazmıyoruz, elbette, ama biz de seyreden sendika konumunda kalmak istemiyoruz. Çünkü seyreden bir sendikamız zaten var.

 Türk Eğitim Sen olarak Sayın Bakanı harekete geçirmek için, zaman zaman eleştiriyoruz, bu eleştirilerimiz dahi sayın Bakanı harekete geçirmeye yetmedi. Birçok internet sitesinde de, Sayın Avcı’yı, sessiz kaldığı için, eleştiren yazılar da yayınlandı, ancak Sayın Bakan’dan yine ses çıkmadı.

Burada eğitim öğretimin problemlerinden tekrar söz etmeyeceğiz, defalarca dile getirdik, Bakandan en küçük bir tepki duymadık. Daha önce yaptığımız, SAYIN NABİ AVCI’YI GÖREN DUYAN VAR MI? İsimli haberimizde problemleri dile getirmiş ve Sayın Bakan’dan, bunları çözmek adına nasıl bir yol takip edeceğini sormuştuk, ancak Sayın Avcı bu konularda resmi bir açıklama yapmadı.

Türk Eğitim Sen olarak, daha önce de, eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’i defalarca eleştirmiştik. Sayın Dinçer, bu eleştirilerimizi hemen hemen hiç dikkate almamış, eleştirilere kulak vermek yerine Türk Eğitim Sen ile küsmeyi yeğlemişti. Sayın Avcı da Türk Eğitim Sen’e küser mi bilinmez ama biz kendisinden beklentilerimizi söylemeye devam edeceğiz.

*Yeni ama köhne 4+4+4 eğitim sisteminin getirdiği sıkıntıları görmezden gelen bir Milli Eğitim Bakanı olur mu? On binlerce öğretmen norm kadro fazlası olmaktan neredeyse inim inim inlerken SEYREDEN VE OTURAN bir Bakanı bizim de seyretmemizi kimse beklemesin.

*Zorla alan değiştiren, memur yapılan ve yeni konumundan ıstırap duyan, verimli olmadığını düşünen binlerce öğretmen varken, kimse bizden Sayın Nabi Avcı gibi yaşanan bu rezaleti seyretmemizi beklemesin.

*Ucube, saçma sapan bir yönetici atama yönetmeliği ortada dururken, kimse bizden, Sayın Nabi Avcı’yı eleştirmememizi  beklemesin.

*Eş durumu, sağlık ve öğrenim özrü konusunda nasıl bir çözüm üreteceğini söyleyemeyen, b u konudaki tüm taleplere kulaklarını tıkamış bir Bakanı görmezden gelmemizi kimse bizden beklemesin.  

*Torpilli şube müdürlüğü görevlendirmeleri son gaz devam ederken, hak edenlerin hakları çiğnenirken, inatla şube müdürlüğü sınavı yapılmazken kimse bize, Nabi Avcı’ya söz etmeyin demesin.

*Ülkede milli eğitimin problemlerini çözmekte, her ilde farklı farklı uygulamalar yapılırken, çözüm yolunu bilmeyen ve bulamayan bir Bakan ne iş yapar, demeyi kimse bize çok görmesin.

*Eğitim çalışanlarının görevde yükselme sınavı ile ilgili bir takvim yapamayan, bu işi en kısa sürede çözeceğiz diyemeyen, bir Bakana, SEYREDEN VE OTURAN BAKAN dememizi, kimse yadırgamasın.

*21 aydır görevde olup, eğitim .çalışanları için yüz güldüren tek bir uygulamaları olmayan, öğretmeni, hizmetli ve memuru tanımayan, dert oluşturmaktan başka bir faaliyetlerini görmediğimiz, bir kısım üst düzey bürokratlara hala tahammül eden, bir Bakana, iki çift sözümüzü kimse abartılı bulmasın.

Türk Eğitim Sen, bütün eğitim çalışanları adına, Sayın Nabi Avcı’dan artık ortaya çıkmasını, problemleri bildiğini ve çözeceğini söylemesini beklemektedir. Sayın Avcı, artık “oturmak ve seyretmekten” başka şeyleri de yapabileceğinizi gösterin. Eğitim çalışanlarının tüm problemlerini bildiğinizi söyleyin ve gösterin. Yaşanan haksızlıklara göz yummayacağınızı ispat edin. AYAĞA KALKIN SAYIN AVCI AYAĞA KALKIN!

TÜRK EĞİTİM SEN GENEL MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum