Bakan Akdağ, Sağlık Müdürünü azarladı

Bakan Akdağ, Sağlık Müdürünü azarladı

ERZURUM'da Travma-Resüsitasyon (yaralanma sonrası yeniden canlandırma) kursunun sertifika törenine katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, pahalı diyerek elektronik suni solunum ve kalp masajı eğitim maketi almayan Sağlık İl Müdürü Serhat Vançelik'i azarladı.

Kürsüdeki konuşması sırasında sinirlenen Bakan Akdağ, “Beni şimdi mahcup ettiniz. Biz bu işlerde hiç paraya baktık mı? Deyin ki, 'Biraz elimizi yavaş tuttuk. Sayın Bakanım kusura bakmayın. Yakın zamanda bunu da alıyoruz.' Arkadaşlarımızı bu kursu almış olmalarına rağmen o maketler üzerinde çalıştırmamız lazım” dedi.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, incelemelerde bulunmak üzere bugün saat 10.30'da Ankara'dan THY uçağıyla Erzurum'a geldi. Havalimanında Vali Sami Bulut, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Tayyip Güngör, AKP İl Başkanı Hüseyin Tanfer, daire müdürleri ve çok sayıda partili tarafından karşılanan Bakan Akdağ, kendisini karşılamaya gelerek uzun bir kuyruk oluşturanlarla tek tek tokalaştı.
Palandöken ilçesindeki Yıldızkent Eğitim Tipi Sağlık Ocağı'na geçen Bakan Akdağ, Sağlık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Travma-Resüsitasyon (yaralanma sonrası yeniden canlandırma) kursunun sertifika törenine katıldı. Tören öncesinde kürsüde bir konuşma yapan Bakan Akdağ, hemşire, teknisyen ve teknikerlerden oluşan kursiyerlerin elektronik suni solunum ve kalp masajı eğitim maketleri üzerinde eğitim alıp almadığını sordu. Bu sırada Sağlık İl Müdürü Serhat Vançelik, masa üzerindeki suni solunum ve kalp masajı eğitim maketini göstererek kursiyerlerin bu maketle çalıştığını, elektronik olanı pahalı olduğu için almadıklarını söyledi. Bu duruma tepki gösteren Bakan Akdağ, “Beni şimdi mahcup ettiniz. Biz bu işlerde hiç paraya baktık mı? Diyin ki, 'Biraz elimizi yavaş tuttuk. Sayın Bakanım kusura bakmayın. Yakın zamanda bunu da alıyoruz.' Bu arkadaşlarımızı bu kursu almış olmalarına rağmen o maketler üzerinde çalıştırmamız lazım” dedi.
milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.