Aydın Doğan fasıl gecesinin 'EN'leri

Aydın Doğan fasıl gecesinin 'EN'leri

Aydın Doğan'ın ev sahipliğini yaptığı fasıla katılan Haber 7'nin röportajcı ismi Nursel Tozkoparan, gözlemlerini ve gecenin EN'lerini yazdı.

Fehmi Koru tarafından organize edilen alaturka fasıl gecelerine uzun bir süredir katılıyorum. Gazeteciler, sanatçılar, doktorlar iş adamları, belediye başkanları, milletvekilleri, medya yöneticileri gibi bir çok kişi katılmakta bu geceye.

Fasıl İstanbul'un nadide mekanlarında sohbetle başlayıp, yemekle devam ederek, müzik ziyafetiyle sona eriyor. Ünlü bestekarların eserleri ünlü sanatçılar tarafından icra edilirken, katılanların eşlik etmesiyle nağmeler fasıldan fasıla akıyor.

Tophane'de bir grup gazeteci ile başlayan fasıl, bu kez Hilton Otelinin 9. katındaki roof'ta Aydın Doğan'ın ev sahipliğinde yapıldı. Saat 19.40 gibi gazeteci Elif Çakır ile birlikte otele gittik. Arabadan iner inmez flaşlarla karşılandık. Otelin 9.cu katına çıktığımızda misafirlerin bir çoğu gelmişti. Saat 20.00 gibi evsahibi Aydın Doğan geldi. Herkesle tek tek tokalaşıp, halhatır sordu. Sonra yemeğe geçildi.

Henüz yemeğe oturmuştuk ki Ahmet Hakan yanıma geldi, selam verdi. Röportajlarımı okuduğunu, takip ettiğini söyledi. Övgüsünü de ihmal etmedi. Eee ne de olsa eski mahalleden iş arkadaşıydım. Menüde başlangıçlardan sonra ana yemek olarak ızgara kalkan balığı filetosu ve et tercih edenler için de fırında kuzu filetosu vardı.

Tatlı ikramından sonra fasıla geçildi. Protokol gözetmeksizin herkes istediği yerde oturdu. Fasıl , sanatçı Adnan Çobanın seslendirdiği şarkılarla başladı. Repertuarına Aydın Doğan'ın istediği “küçük yaşta aldım sazı elime” ve Fatih Çekirgenin istediği “gecenin matemi” şarkılarıyla başladı. Gecenin devamında Samime Sanay, Melihat Gülses, Aylin Taşçı, kardeşi Jale, Sami Aksu ve Hakan Peker de şarkılarıyla renk kattılar. Yazar İskender Pala divan edebiyatından çok güzel örnekler verdi. Gece boyunca çay, kahve, meyve servisi devam etti.

“Muhafazakar gazetecilerle Doğan Medya gazetecileri buluştu” cümlesini özellikle kullanmak istemiyorum. Bence gazeteciler bir araya geldiler.. Ya da, “muhafazakârlar ile laikler buluştu” da demek istemiyorum. Toplumun değişik kesiminden, farklı meslek mensupları bir araya geldi ve Türk musikisinin en güzel şarkılarına iştirak ederek keyifli bir gece geçirdiler. Huzur içinde, birlik ve beraberlik içinde, ötekileştirmeden, itmeden kakmadan bu ülkede yaşamak için örnek teşkil edecek bir gece oldu.

Nazlı ılıcak, Mehmet Ali Ilıcak, eşi Meyra, Fatih Çekirge, Hüsamettin Özkan, Ahmet Ertürk, Mehmet Barlas, Sezen Cumhur Önal, Ahmet Hakan, Aylin Taşçı, Melihat Gülses, Mehmet Kamış, Hasan Bülent Kahraman, Samime Sanay, İskender Pala, Sami Aksu, Alaattin Kaya, Hakan Peker, Arzu Öztoprak, Özlem Topal, Sedat Ergin, Derya Sazak, Taha Akyol, Prof. Osman Müftüoğlu, Nurullah Öztürk, Elif Çakır ve isim listesi devam etmekte.

AYDIN DOĞAN FASILININ EN'LERİ

Gecenin enlerini sizinle paylaşmak isterim:

Gecenin en çok iltifat alanı: Elif Çakır. Aydın Doğan hem geldiğinde hem de giderken Elif Çakır'a takıldı. Yazılarını okuduğunu, takip ettiğini ve kendisi için yazmasını ama kötü şeyler yazmamasını espri ile karışık söyledi.

Gecede Aydın Doğanla en çok ilgilenen: Yusuf Ziya Cömert. Aydın Doğan'la fotoğraf çektirmekte onu kimse geçemedi.

Gecede en sessiz kişisi: Ahmet Hakan. En çok sevdiği ”Gurbet içimde bir ok, her şey bana yabancı “ şarkısı okunurken varlığını hissettik.

Gecede en çok eğlenenler: Fatih Çekirge, Sedat Ergin, Prof.Osman Müftüoğlu. Sanatçı Adnan Çoban'ın “Aman doktor canım doktor “şarkısı okunurken keyifleri gözden kaçmadı.

Gecede en ciddi kişileri: Taha Akyol, Derya Sazak, Özlem Topal

Gecenin en çok sanatçıdan mikrofon çalanı: Fehmi Koru. Hilton'daki fasılda sesinin en az bir sanatçı sesi kadar güzel olduğunu fark ettik. Önceleri fasılı yönetiyordu şimdi söylemeye de başladı. Ben şöyle düşündüm Fehmi bey bu geceleri en çok kendisi için düzenliyor. Onun keyif aldığı gecelere bizler de eşlik ediyoruz.

Gecede şarkılara en çok eşlik edenler: Nazlı Ilıcak,Hüsamettin Özkan

Gecenin en kaçak ve ortamı kaynatan çifti: Hakan Peker nişanlısı Arzu Öztoprak.

Gecenin en utangacı: Fehmi Korunun oğlu Ömer idi.

Gecenin en sempatik çifti: Erhan Köknar ve eşi. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın sevdiği şarkı “Beraber Yürüdük Biz Yollarda” da yaptıkları dansla geceye renk verdiler.

Beni sorarsanız enlere giremedim ama Türk musikisinin önemli bestelerinin değerli sanatçılarımızın yorumuyla, eşsiz İstanbul manzarası ile dinleyerek keyifli bir gece geçirdim.


Etiketler: Aydın Doğan Fehmi Koru fasıl

Haber 7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.