Avrupalılar Türkiye’de ava çıktı

Avrupalılar Türkiye’de ava çıktı

Dün yapılan iki açıklama, “Avrupalılar Türkiye'de şirket avına çıktı” yorumuna neden oldu. Dardanel, Avrupalı bir şirketten teklif alırken Vienna Insurance Group CEO'su Türkiye'de şirket aradıklarını söyledi

Başta konserve balık olmak üzere hazır gıda pazarının önemli oyuncularından Dardanel, bankalara olan borçlarını ödemek için Avrupalı bir şirketle ortaklığa hazırlanıyor. Dardanel'den KAP'a yapılan açıklamada, “Finansal açıdan yeniden yapılandırma amacı ile Rothschild firması ile imzalanan sözleşme kapsamında, şimdilik adı gizli tutulan Avrupa menşeili finansal bir kuruluşun şirketimize yaptığı teklif Rothschild firmasınca tarafımıza iletilmiştir” denildi.

Borcunu ödeyecek
Dardanel Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen, Rothschild'la finansal yeniden yapılandırma konusunda yatırımcı bulma konusunda anlaşma yaptıklarını hatırlatarak şunları söyledi:
“Bu kapsamda Avrupalı bir finansal yatırımcının teklifi bize iletildi. Eğer anlaşma olursa bankalara borcumuzun tamamı ödenecek.” Bankalara beş yılda ödenmek üzere faiziyle toplam 113 milyon dolarlık borçlarının bulunduğunu belirten Önen, “Avrupalı finansal yatırımcıyla görüşmelerimize paralel bankalarla da masaya oturacağız. Bu borcu peşin ödersek ne kadar indirim yapacaklarını soracağız” dedi.
Önen, Avrupalı şirketin Dardanel'in yönetiminde söz sahibi olup olmayacağı yönündeki soru üzerine, görüşmelerin henüz çok başında olduklarını, detayların daha sonra kamuoyuna açıklanacağını söyledi.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.