Avrupa lokomotif olamaz

Avrupa lokomotif olamaz

1950'lerde değiliz, Avrupa dünyanın lokomotifi olamaz

ABD'nin önde gelen finansal danışmanlık şirketi Monument Securities'in Başekonomisti Stephen Lewis, CNBC'ye yaptığı değerlendirmede, “Son haftalarda, Almanya'dan güçlü büyüme yönüne gelen haberler, küresel ekonomik iyileşmeye yönelik beklentileri artırdı. Bu yılın başında, ağır aksak bir ekonomik iyileşme yaşayan euro bölgesinin bugünlerde dünya ekonomisinin genişlemesinde lokomotif görevi üstlenmesi bekleniyor” dedi.



Lewis aynı zamanda, “Yalnız bilinmesi gereken bir şey var ki o da Avrupa 1950'lerden bu yana ne yazık ki küresel ekonomik iyileşmeye katkıda bulunmuyor ve bu saatten sonra da bulunmayacak” dedi.



Ekonomist, “Almanya'nın ikinci çeyrek gayrisafi yurtiçi hasıla verisi (GSYİH) etkileyici olsa da Avrupa'nın yeniden küresel ekonomik güce dönüştüğüne yönelik yanlış bir algıya kapılmamıza neden olmamalı” dedi.



BAŞKALARINDAN FAYDALANIYOR

Lewis, “Avrupa'nın kendisi lokomotif olmak yerine, her zamanki gibi diğer ülkelerde yaşanan ekonomik iyileşme ve sonuç olarak ortaya çıkan talep fazlasından faydalanıyor. Avrupa'daki talebin aşağı yönlü bir hareket gösterdiğini ve aynı şey Avrupa'daki ekonomik iyileşme için de geçerli” diye konuştu.



Avrupa'daki borç krizine yönelik korkuların önünüzdeki haftalarda da devam edeceğini söyleyen Lewis, sonuç olarak Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB), euro bölgesinin 2010 GSYİH tahminini revize edeceğini ve bu durumun da istikrarsızlık yaratacağına dikkat çekti.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.