Atamayı Bekleyen Öğretmenleri Duyun

Atamayı Bekleyen Öğretmenleri Duyun

Eğitimci Kamu Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Mustafa GÜÇLÜ: “Atanmayı bekleyen öğretmenlerin feryatlarına kulak verilmelidir” dedi.

 

Atanamayan öğretmenlerin suçu ne? Yan gelip yatma yeri gibi gösterilen(!) bu kutsal mesleği seçmek mi acaba? Türk Dili ve Edebiyatı branşından 22.583, Sosyal Bilgiler branşından    21.290, İngilizce branşından  19.749, Matematik branşından  19.443, Beden Eğitimi branşından  18.985,Sınıf Öğretmenliği branşından  18.370, Tarih branşından  17.573, Okul Öncesi branşından  17.432, Fen ve Teknolojin branşından  16.547 başta olmak üzere çeşitli branşlardan yaklaşık öğretmen adayı olmak üzere dile koy tam 360 bin genç ve dinamik öğretmen adayı atanmayı bekliyor. Bakanlık bu sayı benim ihtiyacımdan fazla diyor ve kadro tahsis edilemediğinden dolayı atama yapılamıyor.  Ancak 40-50 kişilik sınıflarda öğrencilere eğitim verilmeye çalışılıyor.

Yapılması gereken gayet basittir. Derslik sayısını artırarak sınıf mevcutlarını azaltıp yeni sınıflar açmak. Bu tedbir tabi ki yeteri kadar kaynak aktarımı yaparak hayata geçirilebilir. Kaynağımı nereden bulacağız diyerek bu çözüme de mazeret üretilebilir. Mesela binlerce tableti öğrencilere bedava dağıtacak yerde bu kaynağı bu tabletlerdeki müfredatı öğrenciye aktaracak olan genç ve dinamik eğitim kadrosunu aktif görev başına taşıyabilecek derslik yapımına aktarmak düşünülebilirdi.

Şu unutulmamalıdır ki insan gücünün olmadığı bir yerde ders materyalinin hiçbir önemi yoktur. Siyasi irade ne yapıp edip bu genç ve dinamik eğitim kadrosunun meslek heyecanını tüketmeden eğitim ve öğretim seferberliğine dâhil etmelidir. Atanmayı bekleyen öğretmen adaylarının feryatlarına kulak tıkanmamalıdır.  Bir an çözüm bulunarak göreve atanmaları sağlanmalıdır. 

Mustafa GÜÇLÜ
EKSEN Genel Başkanı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.