Aslantuğ: İzleyiciyi röntgenci yapılmamalı

Aslantuğ: İzleyiciyi röntgenci yapılmamalı

Ünlü oyuncu Mehmet Aslantuğ, yaklaşık bir yıl ara verdiği televizyon ekranlarına 'Canım Ailem' adlı sitcom ile dönüyor. Aslantuğ "İzleyiciyi röntgenci yapan programlarla aram açık" dedi.

Hasret Güler'in haberi

"Rol alacağım projedeki içerik ve derinlik, kazanacağım para ve alacağım reytingden daha önemlidir." diyen Aslantuğ, ahlakî ve kültürel değerleri yıpratan projelere karşı herkesi sorumlu olmaya davet ediyor.Türkiye'nin yetiştirdiği başarılı oyuncular sayılsa ilk ona girecek isimlerden biridir Mehmet Aslantuğ. Gerek aile hayatı gerekse rol aldığı film ve dizilerdeki oyunculuğu ile gençlere örnek olan Aslantuğ, şimdilerde yeni bir telaş içinde. Yaklaşık bir yıl ara verdiği televizyon ekranlarına 'Canım Ailem' isimli bir sitcom ile dönmeye hazırlanıyor. 3 çocuklu bekâr bir adamı canlandıran ünlü oyuncu ile aile ve televizyon ilişkisini konuştuk. Ekranlardaki müstehcenliği eleştiren Aslantuğ, "Son yıllarda kurulan hikâyeler birbirini kopyalayarak, evlerin içini birer yengeç sepetine dönüştürdü! İnsanların birbirini ısırmasından izlek oluşturuldu." diyor. Ahlakî ve kültürel değerleri yıpratan projelere karşı herkesi sorumlu olmaya davet eden ünlü oyuncu, "İzleyici kazanmak yerine röntgenci yaratan, konularını ve realizasyonunu böyle temellendirenlerle aram açıktır! Rol alacağım projedeki içerik ve derinlik, kazanacağım paradan ve alacağım reytingden daha önemlidir." diye konuşuyor.

Mehmet Aslantuğ, aktör olmak için büyük inatları, hırsları olmadığını söylüyor. 25 yılını geride bıraktığı meslek hayatına rağmen, "Aktör olmasaydım yaşayamazdım demem." yorumunu yapıyor. Televizyonun kaygan bir zemin olduğunu anlatan Aslantuğ, "Sağlam durmak gerek; yoksa ışıklar insanın gözünü alabilir, iç dünyanızı ayrıca beslemek, desteklemek, kaçınılmaz bir ihtiyaçtır." diyor. Televizyonun bir okul olmadığını hatırlatan ünlü oyuncu, sorumlulukların göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguluyor. İzleyiciyi de sorumlu ve seçici olmaya davet eden Aslantuğ şunları söylüyor: "Toplumun bilinçli davranması, yapılan işlerin ve kurulan öykülerin kalitesini yükseltecektir. Buna çok ihtiyacımız var."

ZAMAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.