Askerlik Tecil Sorunu Yaşayan Öğretmen Adayları

Askerlik Tecil Sorunu Yaşayan Öğretmen Adayları

Askerlik Sorunu Yaşayabilecek KPSS Mağdurlarıyla İlgili Yazılan Mail;

Sayın Yetkili / İlgili,
12.11.2010 saat 14:00 itibarıyla 2010 kpss Eğitim Bilimleri sınavının sonuçları açıklanmıştır.Bu sonuçlar baz alınarak yapılacak olan öğretmen atamalarının gerçekleştirileceği tarih oarak da 6 Aralık ilan edilmiştir.Bu takvim sebebiyle 30 Kasım itibariye tecil hakları dolacak olan birçok erkek öğretmen adayı,Milli Eğitim Bakanlığı gerekli önlemleri almazsa ve gerekli kurumlarla irtibata geçmezse mağdur olacaktır.

Neden ve nasıl mı?
KPSS sınavından yeterli puan almış adaylar öncelikle internet üzerinden tercihlerini yapıyorlar. Ancak erkek adaylar için tercih robotunda askerlik durumu seçenekleri bulunuyor. Bunlar: “askerliğimi yaptım, askerliğimi yapmaktayım, askerliğimi ertelettim, askerlikten muafım ve bakaya kaldım; kovuşturmaya gerek yoktur yazısı ektedir.” şeklindedir.Yalnız yukarıda sayılan durumlardan herhangi birisini seçme konusunda 6 Aralıklı atama takvimi zamanlama açısından problem oluşturmakla kalmayıp, bazı belirsizliklere yol açmaktadır.Şöyle ki : Erkek adaylar aralık celbinde askere gitmek istemeyip rapor alarak askerlik tecili yapabiliyor. Bu süre aralık ayının birinci gününden 25. günü kapsıyor. Aralık ayında rapor alacak olan adayların bu ayın 25'inden önce tercihlerin alınması ve atamaların yapılması durumunda yukarıdaki askerlik seçeneklerinden “bakaya kaldım” seçeneğini işaretlemeleri gerekecek. Ancak “kovuşturmaya gerek yoktur” yazısını almaları için 26 Aralık tarihini beklemeleri gerekecek. İşte tercih ve atama döneminde erkek adayların şikâyetçi oldukları nokta burası. Bu tarihe sıkışan atamanın kendilerini mağdur edeceği aşikardır.

Sizden arzımız şudur ki :
Atanabilecek puan almış dolayısıyla atama bekleyen erkek öğretmen adaylarını, mağdur etMEyecek ve yukarda bahsedilen realiteyi gözönüne alacak şekilde,
ATAMA TAKVİMİNDE BİR DÜZENLEMENİN YAPILMASINI,İLGİLİ KURUMLARIN BİLGİLENDİRİLİP GEREKLİ TEDBİRLERİN ALINMASINI VE ATAMA HAKKI KAZANMIŞ ADAYLARIN "ATAMA TAKVİMİ" KAYNAKLI ASKERLİKLE İLGİLİ DURUMLARININ atamalarına engel OLMAYACAK şekilde DÜZELTİLMESİNİ önemle ve büyük bir hassasiyetle talep ediyor ve üzerinize düşeni yapacağınıza güveniyor,zaten yeterince mağdur olmuş öğretmen adaylarının mağduriyetlerine yenilerinin eklenMEMEsi için SAĞDUYULU ve ÖNGÖRÜLÜ BİR TAVIR takınmanızı zaruri görüyoruz.

SAYGILAR...
memur.biz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum