ARTIK HASTANEDE REHİN KALMAK YOK

ARTIK HASTANEDE REHİN KALMAK YOK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eskiden yeni doğan bebeklerin, hatta ölülerin hastanelerde rehin kaldığı Türkiye'de; sağlıkta yapılan atılımlardan sonra o günlerin artık geride kaldığını söyledi.

Trabzon ve Rize'de açılışlarda bulunmak üzere Tarbazon'a gelen Başbakan Erdoğan, Araklı ilçesinde hayırsever işadamı tarafından yaptırılan Araklı Bayram Halil Devlet Hastanesi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Veren elin alan elden üstün olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Verdiğin senin, vermediğin senin değildir. Bir hayırsever bunu anladı mı, kavradı mı bu iş tamamdır. İktidara geldikten sonra sağlıkta çok önemli adımlar attık. SSK hastanelerindeki muayene ve ilaç kuyruklarına son verdik." dedi.

Erdoğan, şöyle konuştu: "Reçetedeki ilaçların yarısını alırsak, kâr sayardık. Bazen onu da alamazdık. Şimdi bütün ilaçları eczanelerden alabiliyoruz. Yeni doğan çocuklarımız hastanelerde rehin kalırdı. Bırakın yeni doğanları, ölenlerin hastanelerde rehin kaldığı bir ülke durumundaydık. Şimdi her doğan, sosyal güvence ile doğuyor. Bunları göreve gelirken söz verdik, yaptık. Ama ne yazık ki muhalefet partileri bunlardan da rahatsız."

Kanuni Sultan Süleyman'ın; 'Halk içinde mûteber bir nesne yok devlet gibi. Olmaya devlet cihânda bir nefes sıhhât gibi' sözüne de atıfta bulunan Erdoğan, "Biz öyle bir ecdadın torunlarıyız ki devleti bir sağlıklı nefese feda etmiş, vatandaşının bir sağlıklı nefesini o kadar yüceltmişiz. Biz de 'önce insan' dedik. Önce devlet değil, önce insan, sonra devlet."

Sosyal güvenlik açığının, yapılan bu yatırımlardan dolayı arttığını da kaydeden Erdoğan, bütün özel hastaneleri vatandaşların hizmetine açtıklarını, buralarda da bazı suistimallerin yaşandığını, bunların peşinde olduğunu, yakaladıklarında hiç affedilmeyeceklerini vurguladı.

Erdoğan, daha sonra, beraberinde gelen Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, milletvekilleri vevatandaşlarla bilikte hastanenin açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan, geceyi Rize Güneysu'daki evinde geçirecek.

haber10

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.