Arınç'tan Çözüm Süreci İtirafı: Başka Çaremiz Kalmadı

Arınç'tan Çözüm Süreci İtirafı: Başka Çaremiz Kalmadı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, çözüm süreciyle ilgili olarak "“Çok zor ve neticesinden yüzde yüz emin olmadığı bir işe başka bir çaremiz kalmadığı veya denenmesi gereken bir yol olarak bu yola girdik" ifadelerini kullandı

Gazetelerin Ankara Temsilcileriyle iftarda biraraya gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çözüm Süreciyle ilgili çok konuşulacak bir itirafta bulundu.
 
Arınç, “Çok zor ve neticesinden yüzde yüz emin olmadığı bir işe başka bir çaremiz kalmadığı veya denenmesi gereken bir yol olarak bu yola girdik" dedi.
 
Çekilmenin yavaş gittiğine dikkat çeken Arınç, şimdiye kadar yüzde 20 civarında PKK'lının sınır dışına çıktığına dikkat çekti.
 
İşte Arınç'ın Çözüm Süreciyle ilgili değerlendirmesi;
 
Çekilme oranı yüzde 20’lerde: “Bu çekilmelerin az olduğu konusunda Başbakan’ın bir ifadesi oldu. Sonra İçişleri Bakanı ‘yüzde 20’ler olabilir’ dedi. Biraz daha hızlandığı söylendi. Yüzde 20’nin üzerine çıktı diye bir bilgiye sahip değilim. Demek ki o seviyelerde bir çıkıştan bahsedilebilir.”
 
Başka çaremiz kalmadı: “Bir sene öncesine kadar karakollar basılıyor, onlarca canımız gidiyordu. Çözüm sürecinin başarıya ulaşmasını istemeyen sadece Kandil veya dış bağlantılı örgütler değil, Türkiye’nin içinde de 30 yıldır devam eden terörün bitmesini istemeyen başka odaklar var. Heyecan içinde olan odaklar var. Başka bir çaremiz kalmadığı veya denenmesi gereken bir yol olarak bu işe girdik.”
 
Süreç bir an önce sonuçlanmalı: “Az bir zamanda çok olumlu yol alındı bence. Nevruz ve sonrası yaşananlar olumlu bir tablodur. Efendim bu sırada yüzleri maskeli adamlar kendilerine asayiş ismini vermişler. Bunlarla hukuk içinde mücadele edecek teşkilatlarımız var. Kendilerine göre şehitlik yapmaya kalkmışlar. Bunların önlenmesi konusunda mülki amirler kendilerine düşen görevi yapıyorlar. Bunlar yapılıyor ama bir şey yapılmıyor: Karakol basılmıyor, bomba patlamıyor... Hâlâ buradayız güçlüyüz mesajı vermek için eylem yapıyorlar. Bu aralar iş yerleri basılıyor, araçlar yakılıyor, haraç ve fidye istemelerin daha çok olduğunu duyuyoruz. Sürecin biran önce sonuçlanmasında fayda var.”
 
aktifhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.