Arınç: Zahid Akman’ın bırakmasını istedim

Arınç: Zahid Akman’ın bırakmasını istedim

Başbakan Yardımcısı Arınç, Deniz Feneri e.V. davasında ismi geçen RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın görevden ayrılmasını istediğini açıkladı. Arınç'a göre Akman, görev süresinin dolacağı temmuz ayında yeniden aday olmayacak

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Almanya'da mahkûmiyetlerle sonuçlanan Deniz Feneri e.V. davasında ismi geçen ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma kapsamında ifadesine başvurulan RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın görevden ayrılmasını istediğini, Akman'ın görev süresinin dolduğu temmuz ayında yeniden aday olmayacağını açıkladı.
RTÜK'ten de sorumlu olan Arınç, dün Habertürk televizyonunda yayınlanan ve Fatih Altaylı'nın sunduğu “Teke Tek” programına katıldı. Arınç, şunları kaydetti:
“Başbakan Yardımcısı olarak atandıktan sonra Akman, beni tebrik etmek üzere geldi ve görüştük. Akman'a, 'Sizin seçimlerinizde katkısı olan bir insan olarak söylüyorum ki bu ithamlar sizi yıpratıyor, kurumunuzu yıpratıyor ve hükümeti yıpratıyor. Şimdi RTÜK'ten sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak beni de yıpratabilir. Çünkü böyle bir kanaat oluşmuştur' dedim. Akman'a, 'Halk nazarında RTÜK Başkanı ile ilgili olarak Deniz Feneri bağlantısı artık kurumları yıpratır hale gelmiştir. Ben sizin göre-vinizden ayrılmanızı istiyorum. Ayrılsanız iyi olur dedim', Akman da anlayış göstererek bana 'Ben de aynı kanaatteyim. Görev sürem bittiğinde tekrar aday olmayacağım ve başkanlıktan ayrılacağım' diyerek söz verdi.”

'Hepsi iftira'
Arınç, görüşmeleri sırasında Akman'a hakkındaki iddiaları anımsattığını, Akman'ın da kendisine, “Bunların hepsi iftiradır. Beni bunlarla suçlayamazlar. Mal bildirimimi de günü güne verdim. Deniz Feneri'yle ilgili olarak da bütün ithamlara karşı kendimi savunacağım” dediğini aktardı. Arınç, Akman'ın tekrar aday olmama kararına ilişkin olarak da şunları kaydetti:
“Halbuki bunun tersini de yapabilirdi. 'Bunların hepsi iftira kampanyasıdır, bunların hepsine karşı ben kendimi savunacağım ve görevimin başımda kalacağım' diyebilirdi... Ama ben rica ettim. 'Çekilmeniz sizin kurum için hükümetin için her şey için hayır olur' dedim. Sayın Akman bu ithamlar karşısında kurumu yıpratmamak adına böyle bir şeyi kabul etti.”

'Halkı kandırıyorlar'
RTÜK üyesi Şaban Sevinç ise “Yeniden başkan adayı olmayacağı açıklanıyor. Zaten 14 Temmuz'da görev süresi doluyor. Yeniden aday olmayacak, o kadar. Milleti kandırmaya çalışıyorlar. Sayın Arınç, Deniz Feneri soruşturmasının selametini düşünüyorsa Akman'ın sadece başkanlıktan değil, RTÜK üyeliğinden de istifa etmesini istemesi gerekir” dedi.

milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.