Anne-babamız gözümüzün önünde yandı, buna hangi yürek dayanır?

Anne-babamız gözümüzün önünde yandı, buna hangi yürek dayanır?

Onlar, bir çocuğun yaşayabileceği en büyük acıyı yaşadı.

Gecenin tatlı uykusundan annelerinin çığlığı ile uyandılar. Kapıya yöneldiklerinde büyük bir patlama sesi ile irkilen iki kardeş, korku ve panik içinde birbirlerine sarılarak ne olduğunu anlamaya çalışıyordu. Odanın kapısını araladıklarında binayı saran alevlerle karşılaştılar.



İki katlı ahşap ev, çoktan alevlere teslim olmuş, duman her yeri kaplamıştı. Babaları pencereyi kırarak çocuklarını kurtardı. Ancak hayat arkadaşı hâlâ içerideydi. Bütün gücünü toplayarak alevlerin arasına daldı. Gözyaşına boğulan çocuklar, çevredekilerden yardım istedi. Ev aniden yıkıldı, fedakâr karı-koca alevler içinde can verdi.

Hafta başında Isparta'da yaşanan bu olay tüm Türkiye'nin yüreğini dağladı. Kemal ve Belkıs İnan çifti 18 Mayıs'ta toprağa verildi. Babalarının ölümü göze alması sayesinde alevlerden kurtulan Ferdi (14) ve Pelin (16) ise gözlerini her kapattığında yangını yeniden yaşıyor. Anne ve babasının hasretiyle gözyaşlarına boğulan Pelin, o acı günü şöyle anlatıyor: "Anne ve babamız gözümüzün önünde yanarak can verdi. Tarif edilmez bir acı. Buna kim dayanabilir ki! Yanan evin içinde anne ve babanızın olduğunu biliyorsunuz, çırpınıyorsunuz ancak elinizden bir şey gelmiyor. Annemin çığlıkları hâlâ kulaklarımda. Astım hastasıydı. Büyük ihtimalle mutfağa giderek su içmek istedi ancak dumandan zehirlendi. Her şeyimiz yandı. Geriye sadece annemin dişinden tırnağından artırarak benim için sakladığı çeyizler kalmış. Bir gecede geleceğe dair bütün umutlarımız, hayallerimiz yok oldu. İtfaiye geldiğinde alevler tamamen binayı sarmıştı. Şoka girmiştim. Etrafıma baktım ancak anne ve babamı göremedim." Ferdi de olayın şokunu hâlâ üzerinden atamamış. Ailesi polis olmasını istediğini için polis kolejlerine hazırlanan talihsiz çocuk, şunları söylüyor: "Artık ablamla el ele vererek birbirimize destek olacağız, hayatın zorluklarına karşı mücadele vereceğiz. Polis olarak ailemin isteğini yerine getirmeye çalışacağım." İki kardeşe teyzeleri sahip çıktı. Firdevs İnci, 3 çocuğuyla birlikte yeğenlerine de bakmaya çalışacağını belirtiyor.

zaman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.