Ankara'da Türkçe Olimpiyatları coşkusu

Ankara'da Türkçe Olimpiyatları coşkusu

Türk dilini dünyanın farklı coğrafyalarında yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen, her yıl dünyanın çeşitli ülkelerinden yüzlerce çocuğu Türkiye'de bir araya getiren Türkçe Olimpiyatları bu yıl da büyük bir coşkuya sahne oldu.

 "Evrensel Barışa Doğru" sloganıyla gerçekleştirilen 11.Uluslararası Türkçe Olimpiyatları, bu akşam Ankara 19 Mayıs Stadı'ndaki açılış töreniyle başladı. Organizasyonun açılış konuşmasını yapan TBMM Başkan vekili ve Türkçe olimpiyatları komite başkanı Prof. Dr. Mehmet Sağlam, ''Bu işin yol göstereni kılavuzu var çok uzakta olabilir ona da saygılarımızı iletiyorum.'' diye konuştu.

Türkçe Olimpiyatlarının 11. yılında 140 ülkeden 2 bin 500 kişiyi ağırladığını belirten Sağlam, ''Bu yıl 55 şehirde 99 program ile milletimizin yüzde 85. program sunulacak. Türkçenin sevdalıları gönüllüleri ülkemizin başkentinde bu hoşgörü ve barış sevdalarının ve kültürel diyalog sevdalarını bir kez daha sevgi ile selamlıyorum. Bu 2 bin 500 öğrenci 5 kıtadan 140 ülkeden gelenlerin akraba ve anneleri var. Onlar sevgili evlatlarını bize güvenip emanet ettiler onlara da şükranlarımı sunuyorum. Bu işin kahramanları olan öğretmenlerimiz var inançları ile rol model insanlarımız sevgi hoşgörü götüren o kahramanların alın teri var onları saygı ile anıyorum.'' şeklinde konuştu.

Olimpiyatlara katılan öğrencileri yetiştiren öğretmenler ve okullara destek veren iş adamları olduğunu ifade eden Sağlam, ''Onlar belki bu ülkenin en zengin işadamları değiller ama gönülleri zengin . Esnaf iş adamı bütün imkanları ile bu organizasyona destek veriyorlar. Nihayet bu işin yol göstereni kılavuzu var çok uzakta olabilir onada saygılarımızı iletiyorum. Bu gençleri burada bu kadar büyük bir coşku ile karşıladığınız için hepinize saygı ve minnetlerimi sunuyorum.'' ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkçe Olimpiyatları ile öğrencilerin medeniyetler arasında en önemlisi de gönüller arasında köprüler kurulduğunu belirterek, "Bütün bu güzel çalışmaya istikamet veren ilham kaynağı olan çok değerli Fetullah Gülen Hoca Efendiye şükranlarımızı sunmak istiyorum." dedi.

‘Evrensel Barışa Doğru' sloganıyla gerçekleştirilen 11.Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Ankara 19 Mayıs Stadı'ndaki açılış töreni devam ediyor. Törende bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Babacan, "Bu okullara emeği geçe herkese ben burada huzurlarınızda şükranlarımı sunmak istiyorum. Özellikle bu okullarda öğretmenlik yapan değerli kardeşlerimize özelikle şükranlarımı sunuyorum. Ülkemizden uzak ülkelerde görev yapıyor. Ben yurtdışında ziyaret ettim okullarda öğretmenlerle tanıştım. Gerçekten takdir edilecek çalışmalar yapıyorlar. Öğretmenler kıtalar arası köprüler kuruyor. Öğrencilerimiz medeniyetler arasında en önemlisi gönüller arasında köprüler kuruyor." diye konuştu. 

"HOCA EFENDİYE HÜRMETLER"

Bu okullardan mezun olan öğrencilerin çok başarılı olduğunu aktaran Babacan, öğrenicilerin dünyanın en büyük üniversitelerine gittiğini söyledi. Babacan, "Bütün bu güzel çalışmaya istikamet veren ilham kaynağı olan çok değerli Fetullah Gülen Hoca Efendiye şükranlarımızı sunmak istiyorum. Hürmetlerimizi sunuyoruz." şeklinde konuştu. 

"ORGANİZASYON HER GEÇEN YIL DAHA ÖTEYE GİDİYOR"

Yine törende konuşma yapan İçişleri Bakanı Muammer Güler de organizasyondan övgü ile söz ederek, uzun yıllardır izlediğini söylediği Türkçe Olimpiyatların her geçen yıl daha öteye gittiğini dile getirdi.

Güler, yine organizasyonun fikir sahibi Fetullah Gülen Hoca Efendi'ye de şükranlarını ileterek, "Emek veren herkese teşekkür ediyoruz. Nice uzun yıllarda bu festivalin devamını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türkçe Olimpiyatları'na katılmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Ankara 19 Mayıs Stadı'nda Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatları'nın resmi açılışına katılan Bakan Avcı, kendisine Türkçe Olimpiyatları hakkında soru soran öğrenciye sen Türkçe Olimpiyatları hakkında ne düşünüyorsun sorusunu yöneltti. Kazak öğrenci, "Türkçe Olimpiyatları yüce bir olimpiyattır. Evrensel barışa büyük katkısı var. Türkçe Olimpiyatları'na ve Türkiye'ye geldiğimiz için çok seviniyoruz. Herşey çok güzel." cevabını verdi.

Avcı, Türkçe Olimpiyatları hakkında ise şunları dile getirdi: "Ben bu akşam burada olmaktan dolayı çok mutluyum."

haber7.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.