Ankara’da lisede eğitime ara verildi

Ankara’da lisede eğitime ara verildi

Ankara Mamak'ta bir lisede eğitime ara verildi

Ankara Valiliği, 4 öğrencide domuz gribi virüsü tespit edilen Mamak'taki Ali Naili Erdem Anadolu Lisesi'nde öğretime bir hafta ara verildiğini bildirdi.


Önal, bu durumdaki çocukların dershane, kurs ve benzeri programlara gönderilmemesinin yerinde bir tedbir olacağını söyledi. KKTC'nin Girne kentindeki Oğuz Veli Ortaokulu'nda bir öğrencide domuz gribine rastlandığı iddiaları üzerine, tedbir amaçlı olarak eğitime bir gün ara verildi. Batman'da ve Beşiri ilçesinde 11 kişide domuz gribi virüsü tespit edildi.

Almanya'dan aşı Celvapan'a sınırlama geldi
Almanya'da Federal Sağlık Bakanlığı, Celvapan isimli domuz gribi aşısının hamile ve çocuklar için kullanılması talebini reddetti. Alman askerlerinin de kullanacağı bu aşının yan etki güçlendirici unsurları barındırmayan tam virüslü aşı olduğu belirtildi. Ancak aşının aktif olmayan bütün virüsleri barındırdığı için bunların da yan etki güçlendirici etki gösterebildiği ifade edildi. Almanya'da halkın kullanacağı belirtilen Pandelmrix aşısını Glaxo SmithKline, Celvapan aşısını da Baxter üretiyor. Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü (WHO) danışmanı ve bulaşıcı hastalık uzmanı Prof. Dr. Adolf Windorfer'in Almanya için ortaya koyduğu domuz gribi senaryosu korku yarattı. Almanların sadece yüzde 12'sinin domuz gribine karşı aşılanmak istediğine dikkat çeken Windorfer, bunun bir hata olduğunu belirterek, yayılması durumunda Almanya'da 30 milyona yakın kişinin hastalanmasının ve 25-30 bin kişinin ölmesinin beklendiğini açıkladı.

Türkiye'de Focetria devrede
AB üye ülkelerine girecek ürünler için resmi pazarlama ruhsatları veren Avrupa Komisyonu, Avrupa İlaç Dairesi'ne (EMEA) bağlı İnsani Kullanım İçin Tıbbi Ürünler Komitesi'nin (CHMP) olumlu bilimsel raporu doğrultusunda, AB üye ülkelerinde domuz gribine karşı kullanılmak üzere Novartis firmasının Focetria, GlaxoSmithKlein firmasının Pandemrix ve Baxter International firmasının Celvepan marka aşılarına izin verdi. Türkiye'de ise Novartis firmasının Focetria adı verilen aşısının kullanılması bekleniyor.

Başkan Obama sırasını bekliyor
Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Barack Obama'nın mevsimsel grip aşısını salı akşamı olduğu bildirildi. Domuz gribi aşısı henüz vurulmayan Obama, daha önce, H1N1 aşısı için sıra bekleyeceğini, önceliğin çocuklar, genç yetişkinler, hamile kadınlar ve sağlık görevlilerinde olduğunu söylemişti. İngiltere'de öncelikli olarak sağlık çalışanlarının, hamile kadınların ve 65 yaş üzeri yaşlıların ve risk grubundaki diğer insanların aşılanmasını öngören dev çaplı domuz gribi aşısı kampanyası dün başlatıldı.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.