Ankara MEM Bu Sorulara Cevap Vermeli

Ankara MEM Bu Sorulara Cevap Vermeli

BİR OKULA 2 KURUCU MÜDÜR, İKİ ATAMA, KURUCULUKTAN B TİPİNE MÜDÜR ATAMA…

Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama Ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmeliğin “Tanımlar” başlıklı 4.maddesi (f) bendinde; “Kurucu Müdür: İlk defa eğitim ve öğretime açılacak olan eğitim kurumunu, kurumun amacına uygun eğitim ve öğretim hizmetlerine hazır hale getirmek üzere, eğitim ve öğretime açılıncaya ve norm kadro verilinceye kadar geçen süre içerisinde geçici olarak görevlendirilenleri, ….ifade eder.” Şeklinde tanımlanmaktadır.

Aynı yönetmeliğin 25 maddesinin 2 bendinde “….görevli olduğu eğitim kurumunda eğitim kurumunu eğitim öğretime açmak kaydıyla kurucu müdür olarak geçirilen süreler üçüncü kademe yöneticiliğinde… geçmiş sayılır.” Hükmü yer almaktadır.

Ocak 2010 tarihinde yayınlanan, Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama Ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmeliğin Uygulama Kılavuzunun 3. BÖLÜM, Duyuru, Başvuru, Atama Ve Yer Değiştirme Sürecinde Karşılaşılan Tereddütler Ve Sık Sorulan Sorular Ve Cevapları başlığı altında da, kurucu müdürlük süresi ile ilgili 12. soru ve cevabı aşağıdaki biçimde açıklanmıştır.
Soru 12: Kurucu müdürlükte geçirilen sürenin C tipi eğitim kurumunda geçirilmiş sayılması için ne kadar süre gerekmektedir?
Cevap: Kurucu müdür olarak belli bir süre şartı aranmaksızın geçirilen süreler C tipinde geçmiş sayılır, bu durumda olanların daha üst yönetim kademelerine başvuru yapabilmeleri için o yönetim kademesi için aranan diğer şartları taşımaları gerekmektedir.
Bu ifadelerden; Kurucu müdürlük süresinin okulun eğitim ve öğretime açılıncaya ve norm kadro verilinceye kadar geçen sürelerle sınırlı olduğu, okulun eğitim öğretime açılması ve norm kadrolarının belirlendiği tarihten sonraki sürenin kurucu müdürlükten sayılmayacağı kesin bir ifade ile belirtilmiştir.
Yine yönetmeliğin 25 maddesinin 2 bendine göre de, kurucu müdürlüğün üçüncü kademe yöneticiliğinden (C Tipi Eğitim Kurumu Müdürlüğü) sayıldığı,
Yönetmeliğin 8. Maddesinin 6. Bendinde; “(B) tipi eğitim kurumlarına müdür olarak atanacaklarda; eğitim kurumlarında en az iki yıl yöneticilik yapmış olmak şartı aranır”. hükmü bulunmaktadır.




<!--[if !supportLists]-->1- <!--[endif]--> Ankara Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 07.06.2010 tarih ve 49015 sayılı yazı ile; müdür, müdür baş yardımcısı ve müdür yardımcısı kadrolarına, isteğe bağlı yer değiştirmek ve yeniden atanmak isteyen adayların müracaatları alınmaya başlanmış, aynı yazı ekinde yer alan listede de kurumların tip ve açık kontenjanları ilan edilmiştir.
Ankara Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğünün 16/06/2010 tarihli yönetici atama sonuç listesinde de kimlerin hangi kurumlara atandığı ilan edilmiştir.
Bu atamalarda yönetim kademelerinde hiç bulunmamış, sadece kurucu müdürlük yapmış bir öğretmenin, kurucu müdürlüğe istinaden B tipi kuruma atanması yapılmış mıdır??
Örneğin; Altındağ Yıldırım Beyazıt Anaokuluna aynı kişi 2 kez farklı onaylarla kurucu müdür olarak görevlendirilmiş midir?
İlgili kişinin 16.07.2001 tarihinde ilk kurucu müdürlük görevine başladığı, sadece 1 ay 24 gün sonra yani 10.09.2001 tarihinde okulun eğitime açıldığı, yine okula Personel Genel Müdürlüğünce 11.04.2002 tarihinde norm kadro verildiği, buna rağmen kişinin sistemde hala kurucu müdür olarak gösterildiği (Kurucu Müdürlük, kurumun… eğitim ve öğretime açılıncaya ve norm kadro verilinceye kadar geçen süre'yi kapsadığı halde), yetmezmiş gibi, ilgili kişinin başka bir okula kadrolu atamasının yapılması nedeniyle, Yıldırım Beyazıt Anaokuluna 2 kez 16.08.2002 tarihinde kurucu müdür olarak görevlendirildiği, bu şekilde kişinin sanki 2 yıldan fazla kurucu müdürlük yapmış gibi sistemde tutulduğu ve B tipi kuruma atamasının yapıldığı doğru mudur?
<!--[if !supportLists]-->2- <!--[endif]-->Çankaya İlçesi Mehmet Meto Anaokulu kurucu müdürlüğüne aynı ilçe Cumhuriyet Anaokulu müdürünün görevlendirildiği, İlgili kişinin bu okulda 02/12/2009 - 22/02/2010 tarihleri arasında kurucu müdür olarak görev yaptığı, bu süre içinde okulun resmi olarak valilik onayı ile 15.02.2010 tarihinde eğitim öğretime başladığı halde, bu aşamadan sonra, yani okul eğitim öğretime açıldıktan sonra 08/03/2010 tarihinde Mehmet Meto Anaokuluna hangi bakanlık üst düzey yetkilisinin kızı 2. Kurucu Müdür olarak görevlendirilmiştir?
Ankara Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 07.06.2010 tarih ve 49015 sayılı yazı ile duyuruya çıkılan açık okul müdürlüklerine atanmak için, Mehmet Meto Anaokuluna görevlendirilen hem 1. Kurucu Müdür, hem de 2.Kurucu Müdür müracaat etmiş, 1. Kurucu Müdür daha önce kurucu müdür olarak çalıştığı Çankaya Mehmet Meto Anaokuluna kurucu müdürler için verilen +5 puanı da alarak 58,2 puanla atanmıştır.
2.Kurucu Müdür ise Mehmet Meto Anaokulunda 2. Kurucu Müdür olarak çalıştığı için C tipi kurum müdürlüğüne atanma isteğinde bulunma şansını elde etmiş ve Yenimahalle'de başka bir anaokuluna 27,48 puanla müdür olarak atanmış, 26/07/2010 tarihinde de resmen yeni okulunda kadrolu müdür olarak göreve başlamıştır.
Bir okula iki kurucu müdür, iki kez kurucu müdür puanı verilmiş olmadı mı? Bir okula örneğin birer aylarla 5 kurucu müdür görevlendirilseydi, bu 5 kişi de artı puanlamadan yararlandırılacak mıydı? Eğer evetse, müdürlük sınavı yapmanın bir anlamı var mısır? İstediğin kişileri bu şekilde sınavsız, şartsız, sıkıntısız müdür olarak atamak mümkün değil midir? Bu şekilde başka atamalar var mıdır? Acaba Milli Eğitim Bakanlığı'nda üst düzey yönetici olan 2. Kurucu Müdürün babasının bu işte ne kadar etkisi olmuştur? Kim veya kimler bu düzeni tertiplemiş, bir okula 2. ayrı kuruculuk onayı alınmış, birilerine menfaat sağlamıştır?
Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bunlardan başka şaibeli atamaları var mıdır? Örneğin, henüz inşaatı devam eden okullara sırf atama dönemine yetişsin diye, birileri kurucu müdür olarak görevlendirildi mi? Geçici kabulü yapılmamış inşaatlara kurucu müdürler ne sıfatla girmişler ve ne şekilde okulun açılışı ile ilgilenmişlerdir? Bu kişilerden daha sonra kurcu müdürlüğe göre atananlar oldu mu? Ataması gerçekleşenlerin atanma tarihinden ne kadar süre sonra kurucu müdür olarak görevlendirildikleri okulların inşaatlarının geçici kabulü yapıldı?
Bunların açıklanması, kamuoyunun aydınlatılmasını, teftiş elamanlarının da bu konuda ciddi bir denetim yapmalarını bekliyoruz.
kamudan.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum