Ankara, Kerkük için harekete geçti

Ankara, Kerkük için harekete geçti

Bombalı saldırı üzerine Kuzey Irak'taki Kürt Yönetimi Türkiye'den yardım istemeden önce Ankara harekete geçti.

Kerkük'ün Tazehurmatu kasabasında önceki gün Şiilerin Resul-i Azem Camii yakınına bombalı araçla düzenlenen ve 74 kişinin ölümüne, 202 kişinin yaralanmasına neden olan saldırı ardından Kuzey Irak'taki Kürt Yönetimi Türkiye'den yardım istemeden önce Ankara harekete geçti.

Bu çerçevede Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü, Kerkük'teki saldırıda yaralananlardan 23 kişinin, refakatçileriyle birlikte askeri bir uçakla Ankara'ya getirilerek, Sağlık Bakanlığı'na bağlı çeşitli hastanelerde tedavi altına alınacağını bildirdi.
Genel Müdürlük'ten dün yapılan yazılı açıklamada, saldırıyla ilgili olarak Türkiye'nin insani yardım faaliyetlerinin devam ettiği belirtildi. Bu kapsamda, saldırıda yaralananlardan 23 kişinin, refakatçileriyle birlikte askeri bir uçakla Ankara'ya getirilerek Sağlık Bakanlığına bağlı çeşitli hastanelerde tedavi altına alınacağı ifade edilen açıklamada, saldırıda evsiz kalanlar için Kızılay tarafından hazırlanan 12 ton “insani yardım malzemesinin” de aynı uçakla Kerkük'e gönderileceği kaydedildi. Açıklamaya göre, Kerkük'e 70 bin 927 TL tutarında 90 çadır, 6 bin 880 TL tutarında 400 battaniye, 6 bin 391 TL tutarında 100 mutfak seti, 6 bin 738 TL tutarında 150 gıda kolisi olmak üzere toplam 90 bin 936 TL tutarında yardım gönderilecek. Askeri uçak, bugün saat 08.00'da Ankara Etimesgut Havaalanı'ndan hareket edecek.
Bölgesel Yönetimi'nin Sağlık Bakanı, olayın vahameti nedeniyle komşu ülkelerden, özellikle de Türkiye'den yaralılar için yardım isterken, “Bundan önceki terörist saldırılardan sonra da Türkiye Cumhuriyeti çok önemli yardımlarda bulundu” dedi. Bu arada, Mesud Barzani de saldırıyı sert bir dille kınadı.

Milliyet


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.