Ani’de cuma namazı izni bekliyor

Ani’de cuma namazı izni bekliyor

Kars'taki Ani Harabeleri'nde bulunan Fethiye Camisi'nde cuma namazı kılmayı planlayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye henüz izin verilmedi.

Kars'taki Ani Hara-beleri'nde bulunan Fethiye Camisi'nde cuma namazı kılmayı planlayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye henüz izin verilmedi.

Kars İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri, konuya ilişkin yazının ellerine dün geçtiğini belirterek, “Değerlendirme aşamasındayız” dedi. MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı ise “Akdamar ve Sümela'da ayin yapılmasına izin veren zihniyetin Fethiye Camisi'nde cuma namazı kılınmasına izin vermemesi çifte standart olur” dedi. 2011 genel seçim çalışmalarına 1 Ekim'de Kars'ta başlayacak olan Bahçeli, Alparslan'ın 1064'te Büyük Katedral'deki haçı indirerek ilk cuma namazını kıldığı Fethiye Camisi'nde namaz kılmak istiyor. Ancak tarihi cami ibadete kapalı. Kars Valiliği yetkilileri, MHP İl Başkanlığı'nın izin yazısını, İl Kültür Müdürlüğü ile İl Müftülüğü'ne yönlendirdiklerini söylediler. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri de “Bize yazı yeni geldi. Henüz kesinleşmiş bir şey yok. Normal bir başvuru gibi değerlendiriyoruz” dedi. MHP Kars İl Başkanı Oktay Aktaş ise şöyle konuştu: “Olumlu yanıtın geleceğini umarak, 5 bin kişilik bir hazırlık yapıyoruz. Siyasi bir şova asla dönüştürülmeyecek.”

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.