Altına Yatırım İçin Uygun Zaman Mı?

Altına Yatırım İçin Uygun Zaman Mı?

Altın fiyatları son bir ayda 68 dolar birden artarak 1.131 dolara yükseldi. Uzmanlara göre altın ikinci dalgayla 1.300 dolara koşuyor.

Uzmanlar altının yeniden yükselişe geçmesini trend değişikliği olarak yorumluyor. Bloomberg'in anketine katılan 22 analiste göre altın fiyatları 1.300 dolara yükselecek.

Uluslararası piyasalarda Aralık 2009'da ons fiyatı 1.226 dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkan, sonrasında da hızlı düşen altın fiyatları yeniden tırmanışa geçti. Altının yeniden yükselişe geçmesini trend
değişikliği olarak yorumlayan uzmanlar, altın fiyatlarında ikinci yükseliş
dalgasının başladığını belirtiyor. Geçen hafta Bloomberg tarafından 22 analist ile yapılan ankette de, analistlerin tahminlerinin ortalaması altın fiyatlarının 1.300 dolara çıkacağına işaret ediyor. Altının ons fiyatı önceki gün 1.138 doları aşarak altı haftanın en yükseğine ulaştı. 8 Şubat'ta 1.063 dolara kadar gerileyen altın, cuma kapanışta 1.131 dolardan işlem görürken o tarihten bu yana yüzde 6.5, bir başka ifade ile 68 dolar yükselmiş oldu.

IMF'NİN SATIŞ AÇIKLAMASI BİLE FRENLEMEDİ

Altın fiyatlarındaki yükselişte Çin Merkez Bankası'nın rezervlerini artıracağını açıklamasının yanı sıra, para sihirbazı lakaplı George Soros ve ünlü yatırımcı Marck Faber'in altına yatırım yaptıklarını açıklamalarının etkili olduğu öyleniyor. Merkez bankalarının altın talebinin yeniden canlanmasının yanı sıra, para birimlerinin istikrarsız seyrinden dolayı hanehalkının da yatırım için yeniden altına yönelmesi, son dönemde fiyatları istikrarlı bir şekilde yükseltiyor.
Altın fiyatlarının yeniden yükseliş trendine girdiğini kaydeden analistler, geçtiğimiz haftalarda IMF'nin 200 ton altın satacağını açıklamasının bile fiyatlarda son dönemde yaşanan istikrarlı yükselişi önleyemediğini kaydediyor. IMF'nin 2009 sonunda 400 tonluk altın satışları o dönemde fiyatları düşürmüştü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.