Altın yatırımcısı ne yapsın! Gram altın şimdi alınır mı?

Altın yatırımcısı ne yapsın! Gram altın şimdi alınır mı?

Altın yatırımcısı ne yapsın! Gram altın şimdi alınır mı?

Altın fiyatları ABD’deb gelecek tarım dışı istihdam verisine odaklanmışken ekonomist Tunç Şatıroğlu ons altın ve gram altın analizini ortaya koydu.

Amerika Birleşik Devletleri ekonomisi için oldukça önemli olan önemli bir ekonomik veri olan tarım dışı istihdam rakamları ABD’deki devlet işçileri, özel ev işçileri, kar amacı gütmeyen şirketlerin çalışanları ve tarım işçileri haricindeki çalışanların sayısını ortaya koyar. ABD para piyasaları yapıcıları gelen bu veriyle birlikte faiz ve para politikalarını belirler. İşte bu sebeplerden dolayı altın ve gümüş gibi değerli madenlerin fiyatlarını da önemli ölçüde etkiler.

GRAM ALTIN TEKNİK OLARAK 'AL SİNYALİ' VERMEDİ
Para piyasalarında merakla beklenen bu veri öncesi ekonomist Tunç Şatıroğlu altın fiyatı için beklentilerini açıkladı. Şatıroğlu ons altın fiyatının yükseliş kanalı içinde hareket ettiğini belirtirken “Tarım dışı istihdam verisi öncesinde bir yataylık var. Aşağıda 1804 bölgesi destek oldu. Yukarıda 1832 kritik direnç bölgesidir. Yani bu seviyeye kadar yükseliş olmasını bekleriz ancak sorası için oraya gelince bakmalıyız” diye yazdı.

Gram altın fiyatının da düşen trend çizgisini teknik anlamda kırmadığını ifade eden Şatıroğlu “490 üzerinde kapanış olmadı ve sistem AL'a dönmedi. Dolar TL'deki satışlar gram altın fiyatı üzerinde etkili oluyor.” Paylaşımında bulundu

Kaynak : Milli Gazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.