Altın Günü Değil Okuma Günü

Altın Günü Değil Okuma Günü

Altın günü yerine kitap okumak için toplanan kadınlar, dizi bağımlısı olmaktan kultuldu.

 

Kayseri'deki Yurttaşlar İlköğretim Okulu'nda çalışan öğretmenler, velilerin kitap okumadığını tespit edince ilçede, 'Reşadiye Okuyor' kampanyası başlatıldı.

Kayseri'nin Reşadiye Mahallesi'ndeki kadınlar, alışılmışın dışında altın günü yerine kitap okuma günü düzenliyor. Talas Belediyesi tarafından yaptırılan Furkan Doğan Kültür Merkezi'nde her perşembe günü bir araya gelen 35 bayan, 4 saat süreyle kitap okuyor. Evlerinde de kitap okumayı sürdüren bayanlar, bu sayede televizyon dizilerine tutsak olmaktan kurtulduklarını belirtiyor.

Reşadiye Yurttaşlar İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören 187 öğrenciyle tek tek görüşen öğretmenler, ailelerin büyük çoğunluğunun kitap okumadığını tespit etti. Bu kapsamda velilere yönelik çalışma başlatan ilçe milli eğitim müdürlüğü, Furkan Doğan Kültür Merkezi'nde 'Okuma ve etkinlik günü' düzenledi. 'Reşadiye Okuyor' kampanyası kısa sürede bayanların kitap okuma gününe dönüştü. Talas İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Köker, velilere yönelik başlattıkları çalışmanın büyük ilgi gördüğünü söylüyor. Bayanların evlerinde yaptıkları pasta, börek gibi hamur işlerini de beraberinde getirdiklerini anlatan Köker, iki ay gibi kısa bir süre olmasına rağmen 13 kitap bitiren bayanların olduğuna dikkat çekiyor. Okuma etkinliğine katılan bayanlar ise bu sayede dizilerin tutsağı olmaktan kurtulduklarını belirtiyor.

Birsen Gülbeden, kitap okuma gününe katılmadan önce zamanının çoğunu dizi izlemeye ayırdığını ifade ederek, çocuğunun derslerine yardımcı olamadığını kaydediyor. Nilüfer Akdağ da kitap okuma gününün hayatında birçok şeyi olumlu yönde değiştirdiğini dile getiriyor. Kitap okumanın zevkine vardığını ifade eden Akdağ, "Bu sayede hem çocuklarımın okul başarısı arttı hem de kendimi daha huzurlu ve rahat hissetmeye başladım." diye konuşuyor

eğitim gazetesi.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.