''Altın çocuklar için altın ebeveynler''

''Altın çocuklar için altın ebeveynler''

Bilim Eğitim Sanat Merkezi tarafından hazırlanan, ''Altın Çocuklar İçin Altın Ebeveynler'' projesiyle üstün yetenekli çocukları aileleri eğitilecek.

, Ekim 2010 yılı itibariyle başlayan ve Eylül 2012 yılına kadar devam etmesi planlanan projeden Kahramanmaraş Bilim Sanat Merkezi'nde eğitim gören çocukların aileleri faydalanacak.Bütçesi 16 bin 500 Avro olan proje ile üstün zekalı çocuklara sahip olan 160 aileye eğitim verilerek, üstün yetenekli çocukları geleceğe daha iyi hazırlamaları konusunda yardımcı olunacak.Proje kapsamında ailelere üstün yetenekli olan çocuklarını daha iyi tanımaları için yoğun eğitim çalışmaları yapılacak. Proje kapsamında çeşitli seminerlerle, aileler,, çocuklarını gelecekle ilgili planlamalarda yanlış yönlendirmemeleri ve kendilerine düşen rollerin ne olduğu konusunda bilinçlendirilecek.Mutat olarak yapılacak anketlerle de ailelerin, eğitimler sonucunda geldikleri seviye belirlenecek.

Üstün yetenekli çocukların, yetişmesine ailenin katkısının en üst düzeye çıkarılması sağlanacak.Kahramanmaraş Bilim Sanat Merkezi Müdürü Fahrettin Kerim Üstündağ, yaptığı açıklamada, hazırlanan projenin Türkiye'de tek olduğunu, bu projeyle üstün yetenekli çocukların altın ebeveynleriyle geleceğe umutla bakacağını belirtti.Üstündağ, daha önce üstün yetenekli çocuklar üzerine projeler hazırladıklarını hatırlatarak, ''İşin içine aileleri de katarak önemli bir projeyi gerçekleştirdik. Çocukların yetişmesinde anne ve babanın sergiledikleri tutumlar, çocuğun kişilik gelişimin etkileyen önemli unsurlardan birisidir. Üstün zekalı çocukların yetenekleriyle ilgilenen bir kurumuz. Kurumuzda üstün zekalı çocukları eğitmiyoruz. Velilerin eğitimine yönelik eğitim ve seminerler veriyoruz'' diye konuştu.

AVRUPALI KURUMLARLA İŞBİRLİĞİ
Üstündağ, projenin başarısı için Avrupalı kurumlarla da işbirliği yaptıklarını belirterek, ''Merkezimiz, proje kapsamında, Avrupalı kurumlarla da işbirliği içinde çalışmalar yapıyor. Kentimize farklı bir eğitim imkanı sunmak fikriyle yola çıktık. Avrupalı akademiysen ve öğretmenlerle işbirliği içerisine girdik. Bu projenin Türkiye'de ilk olma özelliği de bulunmaktadır'' diye konuştu.Böyle bir projeye Avrupalı bir eğitimci olarak yer almanın önemli olduğunu belirten Romanyalı eğitimci Loanna and Andre ise ''Bu projede yer almak bizim çok önemliydi. Böyle üstün yetenekli çocuklara özel bir ilgiyi gösterme şansımız olacak. Bu özel çocukları özel alanlarda destekleme şansımız da olacak'' dedi.Projeyi çok ilginç ve başarılı bulan İspanyol akademisyen ve proje sorumlularından Maria Martin ise şunları anlattı:''Özel yetenekli öğrencileri eğitim sistemine entegre etmek çok kolay değil. Bu nedenle, projeyi önemsiyorum. Bilgi paylaşımı adına da önemli bir proje. Bir Avrupa projesi olarak diğer Avrupa ülkelerinde ailelerin çocuklar üzerindeki etkilerini görmek için Türkiye güzel bir fırsat. Bence bu proje harika bir şey. Bir kere Avrupa içerisinde hareketliliğiniz söz konusudur. Farklı insanların nasıl çalışmalar yaptığını gözlemleme şansımız oldu. Avusturya, Romanya ve İspanyalı akademisyenler olarak böyle bir projede farklı ülkelerin nasıl çalıştığını görerek bilgi paylaşımı yapmanın çok geliştirici olacağını düşünüyorum.”
akşam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.